Esteu aquí

Aigua neta i molts banyistes

El 15 de setembre va acabar la temporada de platja 2004, la primera amb la nova carretera d'accés. Pel que fa a la qualitat de l'aigua del mar, ha estat la millor temporada des de l'entrada en servei de la depuradora.

divendres, 1 octubre, 2004 - 16:47

L'aigua marina ha tingut una qualitat excel·lent en tots els controls efectuats setmanalment. Com l'any passat, no ha estat necessari prohibir en cap moment el bany al Prat. La temperatura de l'aigua ha estat al voltant dels 24º de mitjana, dos menys que l'estiu passat.

En l'apartat negatiu destaca la regressió de la platja. Durant la tardor, hivern i primavera la platja ha patit diferents tempestes, entre elles dues molt fortes (octubre i novembre), que han agreujat el problema, sobretot en el tram de platja entre l'antic càmping Cala Gogó i el mòdul de la Creu Roja.

Com a solució temporal, durant el mes de juny s'hi van aportar uns 20.000 m3 de sorra , però la platja regenerada es va erosionar de nou a les poques setmanes.

Pel que fa als aspectes naturals, les nostres platges han estat, un any més, el sector del delta on més èxit ha tingut la reproducció del corriol camanegre. En quant a la pineda, la sequera estival i els temporals no han afectat els pins.

Cal lamentar, un any més, que encara hi ha gent que porta els gossos a la sorra (una acció prohibida les 24 hores del dia), pescadors que pesquen fora de la zona assignada o que llencen a la sorra hams i deixalles (alguns banyistes que s'han punxat amb hams), la presència de "flysurfistes" (activitat prohibida pre perillosa) o actes vandàlics com les destrosses del mobiliari de la platja.

Enguany hem viscut una altra temporada de transició cap a la futura configuració de la platja que comportarà la definició del Parc Litoral. L'estabilització de la sorra, la millora dels equipaments de restauració i l'accés a la pineda seran les millores més importants que veurem els propers anys.


Enric de Roa

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...