Esteu aquí

Adif encarrega a la Universitat Politècnica que esbrini l'origen i les causes de les esquerdes

TEMES: Urbà

A més, l'empresa constructora farà un altre informe tècnic i es reconeixerean tots els habitatges de la zona.

dimarts, 16 gener, 2007 - 09:15

Després de les exigències de l'Ajuntament, Adif, entitat pública del ministeri de Foment gestora de les obres del tren d'alta velocitat, ha anunciat que ha encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) l'elaboració d'un "informe tècnic independent" sobre l'origen de les esquerdes aparegudes en una quinzena d'habitatges del Nucli Antic del Prat.

Aquest informe se suma al que Adif ja havia demanat prèviament a l'empresa constructora, Corsán-Coviam, mitjançant una altra empresa especialitzada.

Així mateix, Adif ha assegurat que es procedirà al reconeixement individual de tots i cadascun dels habitatges de la zona on s'han detectat esquerdes.

Segons l'ens públic, aquestes tres mesures pretenen "determinar tant l'origen com les causes d'aquestes esquerdes i, en el cas que fossin atribuïbles a les obres de la línia d'alta velocitat, exigir responsabilitats a l'empresa causant perquè adopti les mesures correctores necessàries".

Si es demostra que les obres han afectat els habitatges, "Adif exigirà totes les mesures necessàries per a procedir a la reparació dels danys i a les mesures de seguretat, control i auscultació que recomanin els experts".

Aparells de precisió
Adif instal·larà a les façanes, "de manera immediata", diversos teodolits, aparells que ofereixen informació en temps real sobre qualsevol moviment que es pugui produir, amb una precisió d'un mil·límetre.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:45

Afectacions al trànsit dels actes del Carnaval 2020

El Carnaval del Prat 2020 se celebrarà del 20 al 26 de febrer, amb actes que provocaran alteracions en el trànsit de vehicles i en el servei de diverses línie...

dilluns, 17 febrer, 2020 - 12:15

El professorat del Prat es forma per treballar projectes de sostenibilitat i medi ambient

L’objectiu és crear projectes participatius que impliquin a la comunitat...
botoa_app_amb tu un prat millor.png

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:15

L'app "Amb tu, un Prat millor" permet resoldre 1.500 incidències l'any 2019

El nombre d'avisos creix gairebé un 50 % respecte de l'any anterior