Esteu aquí

Activitats per celebrar l’any nou xinès al Prat

Tallers de decoració amb paper retallat, cal·ligrafia xinesa, música i contes tradicionals per a infants i famílies

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:45

El proper dilluns de 20 de gener a les 17:30 h es durà a terme a les Cases d’en Puig (pl. de l’Agricultura, 2) un conjunt d’activitats per celebrar l’arribada de l’any nou xinès. Les activitats estan adreçades especialment a famílies i a infants però també a totes les persones que hi vulguin participar. Hi haurà tallers de decoració amb paper retallat, de cal·ligrafia xinesa, així com música i contes tradicionals.

Aquesta serà la primera vegada que el programa de Nova Ciutadania de l’Ajuntament posa en marxa aquesta iniciativa. La proposta sorgeix d’una diagnosi que es va realitzar durant l’any 2019 per determinar la situació de les persones d’origen xinès al Prat i que té com a objectiu promoure la seva participació social i cultural a la ciutat.

L’any del ratolí d’or

El començament de l’any nou és la celebració més important per a milions de persones de cultura xinesa a tot el món i acostuma a coincidir amb un període de vacances per visitar les seves famílies. Aquest any serà el dia 25 de gener. 

Enguany, l'any nou correspon al ratolí d’or, animal que representa el primer any de l’horòscop xinès. Segons una llegenda, quan Buda va cridar a tots els animals de la Terra només es van presentar dotze davant seu. Aquests dotze animals, amb diferents atributs, són els que conformen el calendari zodiacal xinès. A la cultura xinesa, cada persona té assignat un d’aquests animals en funció del seu any de naixement. 

Per més informació us podeu adreçar presencialment a les Cases d’en Puig (pl. Agricultura, 2) o a través del telèfon 93 379 0050 (ext. 5608).
 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 maig, 2022 - 14:00

La revista Viure+ del mes de maig, ja al carrer

Una publicació elaborada i destinada a les persones grans del municipi, amb...

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...