Esteu aquí

Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana

TEMES: Urbà

La persistència d'un potent anticicló dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen i les partícules en suspensió

divendres, 9 gener, 2015 - 10:03

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat a les 6 del matí d'avui el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals el Prat.

La mesura es pren a causa de la persistència d’un potent anticicló que dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen (NOx) i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera.

Actualment s’estan mesurant nivells màxims de 180 micrograms/m3 de NOx en algunes estacions de control, quan el llindar a evitar segons el protocol és de 200 micrograms/m3. La previsió apunta a que l’episodi persistirà almenys fins a finals del cap de setmana.

Per això, es preveu que el protocol es mantingui activat durant tot el cap de setmana i dilluns tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament valoraran si hi ha hagut una disminució de la contaminació i per tant si es pot desactivar el protocol.

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire, aprovat el passat mes de setembre, amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària europea.

Menys velocitat i més transport públic
A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 17 maig, 2019 - 12:00

El tram central de Verge de Montserrat guanya espai per als vianants

Al llarg de divendres s’anirà obrint el passeig central i dissabte al matí ja...

dimecres, 15 maig, 2019 - 09:30

Diumenge al matí, afectacions al trànsit de la Cavalcada de Sant Isidre

Diumenge 19 de maig es farà la Cavalcada de Sant Isidre, amb la concentració d’uns 50 carros tirats per cavalls al carr...

dilluns, 13 maig, 2019 - 10:30

L'Ajuntament preveu reobrir Verge de Montserrat aquest divendres a la tarda

Els vianants podran passejar pel passeig central i els vehicles podran...