Esteu aquí

Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana

TEMES: Urbà

La persistència d'un potent anticicló dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen i les partícules en suspensió

divendres, 9 gener, 2015 - 10:03

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat a les 6 del matí d'avui el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals el Prat.

La mesura es pren a causa de la persistència d’un potent anticicló que dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen (NOx) i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera.

Actualment s’estan mesurant nivells màxims de 180 micrograms/m3 de NOx en algunes estacions de control, quan el llindar a evitar segons el protocol és de 200 micrograms/m3. La previsió apunta a que l’episodi persistirà almenys fins a finals del cap de setmana.

Per això, es preveu que el protocol es mantingui activat durant tot el cap de setmana i dilluns tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament valoraran si hi ha hagut una disminució de la contaminació i per tant si es pot desactivar el protocol.

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire, aprovat el passat mes de setembre, amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària europea.

Menys velocitat i més transport públic
A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 juliol, 2019 - 13:45

La ciutadania visita els nous aparcaments de Verge de Montserrat

Centenars de persones aprofiten les jornades de portes obertes per conèixer...

dijous, 18 juliol, 2019 - 08:45

Es renova el paviment a 14 zones de jocs infantils per fer-lo més tou i higiènic

L'Ajuntament del Prat ha renovat el paviment de 14 zones de jocs infantils de la ciutat. Els treballs han ...

dimecres, 17 juliol, 2019 - 15:45

Bancs provisionals a les parades de bus de Verge de Montserrat

Els ha posat l'Ajuntament, en espera que l'AMB hi instal·li les marquesines...