Esteu aquí

Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana

TEMES: Urbà

La persistència d'un potent anticicló dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen i les partícules en suspensió

divendres, 9 gener, 2015 - 10:03

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat a les 6 del matí d'avui el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals el Prat.

La mesura es pren a causa de la persistència d’un potent anticicló que dificulta la dispersió dels òxids de nitrogen (NOx) i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera.

Actualment s’estan mesurant nivells màxims de 180 micrograms/m3 de NOx en algunes estacions de control, quan el llindar a evitar segons el protocol és de 200 micrograms/m3. La previsió apunta a que l’episodi persistirà almenys fins a finals del cap de setmana.

Per això, es preveu que el protocol es mantingui activat durant tot el cap de setmana i dilluns tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament valoraran si hi ha hagut una disminució de la contaminació i per tant si es pot desactivar el protocol.

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire, aprovat el passat mes de setembre, amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària europea.

Menys velocitat i més transport públic
A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 28 maig, 2020 - 13:30

Nou tractament preventiu de les palmeres contra l'escarabat morrut

Durant aquesta setmana i la següent, l'Ajuntament procedirà al tractament fitosanitari de les palmeres del gènere phoenix de la c...

dilluns, 25 maig, 2020 - 15:00

Les zones blaves del Prat tornaran a estar operatives el 2 de juny

Des de l'inici de l'estat d'alarma han estat gratuïtes, ja que la població...

divendres, 22 maig, 2020 - 09:45

Llencem correctament les mascaretes i els guants usats

Deixar a la via pública els guants o les mascaretes usades és, a més de...