Esteu aquí

Activat el pla d’emergències municipal davant del risc de fortes ventades aquesta tarda i nit

Se suspenen les activitats a l’aire lliure en escoles i centres esportius i es recomana a la població que eviti passejar per zones de risc i fixi bé els elements de façanes i balcons

dijous, 19 gener, 2023 - 15:30

Aquest migdia s’ha activat el pla d’emergències municipal per ventades després d’una reunió, aquest migdia, del comitè d’emergències locals, i davant de la previsió de fortes ventades la propera tarda i la propera nit, que poden superar les que ja es van registrar a inicis de la setmana.

En aquesta fase d’alerta, queden suspeses les activitats a l’aire lliure a escoles i centres esportius municipals a partir de les 16h. Els equips municipals també estan senyalitzant aquelles zones que poden resultar especialment perilloses en parcs i espais públics. La policia, protecció civil i manteniment estan amatents a qualsevol incident que es pugui produir.

Així mateix, els equips d’acció social estan contactant les persones que pateixen sensellarisme per prevenir-los tant d’aquest episodi de fortes ventades com del fort fred que es preveu que duri durant els propers dies.

Així mateix, es recomana a la població que segueixi les mesures de prevenció habituals davant d’episodis de ventades, que sobretot són evitar zones amb risc com parcs i fixar bé elements que es puguin desprendre de façanes, balcons o finestres.

Segon episodi en una setmana

A l’inici d’aquesta setmana ja es van registrar un episodi de fortes ventades, amb ratxes que van arribar als 80 km/h dimarts a la tarda. Atès aquest primer episodi, el risc ara és més elevat atès que pot haver elements malmesos que es desprenguin més fàcilment de façanes i altres superfícies.

En aquell primer episodi, els serveis municipals ja van atendre una desena de desperfectes a la ciutat, bàsicament arbres caiguts i elements despresos de façanes. La policia local, protecció civil i manteniment, amb la col3laboració de Bombers quan va caldre, van restablir la normalitat i no es va haver de lamentar cap dany personal.

Compartir

Noticies relacionades

Nova seu electrònica

dimarts, 21 març, 2023 - 12:00

L’Ajuntament del Prat estrena una seu electrònica renovada

El portal ha començat a funcionar avui, 21 de març, i té com a objectiu...

dijous, 16 març, 2023 - 12:45

Mor l’actor, director, i fundador del Teatre Kaddish Josep Costa

L'escriptor, distingit el 2010 amb el Premi Ciutat del Prat per la seva...

divendres, 10 març, 2023 - 08:45

El balanç de Pla d’Actuació Municipal del Prat constata un assoliment de ja gairebé el 90% dels objectius marcats el 2019

El govern municipal encapçalat per l’alcalde Mijoler ret comptes en una...