Esteu aquí

Activada la fase d'alerta per l'onada de calor d'aquesta setmana

Les temperatures podrien arribar als 40 graus en el propers dies.

dilluns, 17 agost, 2009 - 16:15

El pla inclou les actuacions previstes en el sistema sanitari per poder atendre persones afectades de cops de calor però també consells i recomanacions per evitar al màxim aquestes situacions. Les mesures s’adrecen especialment als grups de risc, és a dir gent gran, persones que realitzen una activitat física o laboral intensa a l'aire lliure, nadons, persones que pateixen malalties, etc.

Aquestes persones han de posar en pràctica mesures preventives que els ajudaran a suportar millor les temperatures de l’estiu i evitar l’anomenat cop de calor. Per això es recomana que a casa controlin la temperatura tancant les finestres durant el dia i obrint-les a la nit.

S’aconsella a més la utilització de sistemes de ventilació o aire condicionat i, en cas de no tenir-ne, intentar passar com a mínim dues hores al dia a llocs climatitzats com ara centres comercials o cinemes.

L’aigua es converteix en un element clau per evitar la deshidratació. És per això que es recomana beure’n molta aigua i evitar les begudes alcohòliques. També és important no fer àpats pesats i menjar molta fruita.

Si algú pateix un cop de calor és important reconèixer-ne els símptomes (temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement) i dirigir-se a qualsevol centre d’atenció primària on hi ha un protocol d’actuació davant aquests casos.

Aquests consells es recullen en fulletons que es distribueixen als centres sanitaris i farmàcies i també hi ha un telèfon que atén diàriament, 24 hores al dia, totes les consultes. També a la pàgina: http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir2010/doc31012.html

Per estar informat sobre l'evolució de les onades de calor també es pot conèixer diàriament la previsió de temperatures al web del Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteocat.com

 

Compartir

Noticies relacionades

Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...
L'Alberg Centre Esplai del Prat

divendres, 27 març, 2020 - 12:00

Activat un allotjament d'urgència per a persones sense llar al Prat durant la crisi pel coronavirus

L’Ajuntament del Prat ha articulat una solució d’urgència per garantir l...