Esteu aquí

Acompanyem el Carlos García Reche en el seu Treball Final de Màster

dimecres, 2 juny, 2021 - 11:00

El pratenc Carlos Garcia Reche està cursant el Màster en Música i So per Experiències de l’Entreteniment i actualment es troba acabant de gestar el seu TFM, el treball final de màster, que es basa en la creació d’una llibreria virtual per a clavicèmbal.

Com amb d’altres alumnes que estan cursant graus relacionats amb les arts en Viu, La Capsa, L’Escola d’Arts en Viu i el Teatre L’Artesà, treballen amb l’alumnat amb l’objectiu d’acompanyar-los en la fase final dels seus estudis artístics i l’entrada al sector creatiu, facilitant a més la posada en contacte entre els diferents alumnes de diferents disciplines.

Des de La Capsa l’hem acompanyat en aquest procés, que va culminar el 26 de maig amb el suport en la producció de la gravació d’aquesta llibreria a les instal·lacions de l’ESMUC. El Carlos va comptar amb la presència del Jordi C. Corchs, tècnic de l’Estudi de So de La Capsa que, juntament amb l’equip dinamitzador, han guiat i ajudat a l’alumne en la gravació de l’instrument.

Aquest projecte forma part de la fase pràctica del seu TFM, que porta per títol provisional “Introducció als instruments virtuals i procés de creació d’una llibreria virtual basada en Konktak”. Es tracta d’un treball d’investigació sobre el desenvolupament i la indústria del software musical. L’enfocament del projecte es portar a terme la creació d’una llibreria virtual basada en samples, reproduint des de zero el procés de gravació, edició i programació. El projecte es presentarà sense ànim de lucre i amb finalitat acadèmica i divulgativa, donant lloc a una llibreria virtual per a usuaris de Kontakt i, més endavant, de HISE, un sampler gratuït.

La gravació de la llibreria ha estat també possible gràcies a la ESMUC i el seu equip. Especialment a Xavier Blanch, cap del departament de música antiga, per la cessió de l’instrument, a Enric Graus, professor de sonologia, per la reserva de l’estudi i coordinació general, i al clavecinista i exalumne Angel Villagrasa Pérez, per l’afinació i supervisió.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu

dijous, 23 maig, 2024 - 11:00

La Jornada de teatre Intercentres celebra la seva 3a edició

L’alumnat de 4 escoles es reuneix a l’Artesà per gaudir del teatre

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00

“Dones amb història i present": una mostra del PFI de l'INS Les Salines al Ribera

El passat 14 de maig va inaugurar-se l'exposició "Dones amb història i present". Aquesta mostra, organ...