Esteu aquí

Acaben les obres a la Plaça de l’Església

L’espai s’ha remodelat després de ser una de les demandes en el marc dels pressupostos participatius del darrer mandat.

Plaça de l'Església

divendres, 19 febrer, 2021 - 09:15

La Plaça de l’Església torna avui a estar oberta a la ciutadania després d’uns mesos d’obres. L’objectiu d’aquesta intervenció ha estat adaptar-la, per millorar la seva accessibilitat i facilitar-ne el pas de les persones, i reordenar-ne l'entorn. Per dur a terme aquesta adaptació, les millores s’ha centrat en suavitzar el paviment i construir rampes amb poca pendent.

A més a més, s’espera que la seva part central tingui més ombra amb la plantació de nous arbres i s’ha millorat l’enllumenat, totes dues accions en línia amb l’estratègia de ciutat de lluita contra el canvi climàtic. Les obres han tingut un cost d’aproximadament 355.718,25 € i ha rebut el finançament del 50% del cost del projecte del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

Restes de l’antiga església

Durant les feines, s’han trobat restes que corresponen a la façana sud de la rectoria i diferents elements del conjunt parroquial i que daten del segle XVII i XVIII, tot i que també s’han detectat elements de finals del segle XIX i principis del XX. Un cop localitzades aquestes restes, un equip ha treballat per objectivo tota la informació possible del jaciment i garantir la seva conservació.

Properament, el Cèntric acollirà una exposició sobre les restes trobades, amb tota la informació recollida i el seu valor històric.

Pressupostos participatius

Aquest indret de la ciutat s’ha pogut remodelar després de la convocatòria de pressupostos participatius 2017-2019, amb la que es van dur a terme 23 projectes diversos: des de millores al patis dels centres educatius i parcs infantils, camins escolars i canvis de paviment a diferents indrets, entre d’altres. 

En aquests moments, de fet, l’Ajuntament està duent a terme trobades virtuals amb el grup motor dels pressupostos participatius 2020-23 per treballar les propostes que finalment passaran a votació. De moment, en aquesta convocatòria dotada de 2.500.000€ han participat més de 400 veïns i veïnes del Prat. Per poder fer tot el seguiment del procés es pot consultar Decidim El Prat

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...
Ronda Sud

dilluns, 17 maig, 2021 - 10:45

Les obres de la Ronda Sud, completades

Aquestes actuacions han consistit majoritàriament en urbanitzar el tram entre...