Esteu aquí

Acaben les obres del Centre de recuperació d'animals marins

L'Ajuntament cedeix les instal·lacions a la Fundació CRAM. Les obres han tingut un cost d'uns 6 milions d'euros.

dijous, 22 abril, 2010 - 16:13

L'alcalde del Prat i el president de la Fundació privada per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) han signat avui un conveni pel qual l'Ajuntament cedeix gratuïtament uns terrenys i instal·lacions situades al litoral pratenc per tal que la fundació hi creï un centre pioner en el disseny de mesures de maneig i conservació al voltant dels animals marins, així com en la seva recuperació. Aquest centre també podrà acollir accions d'investigació i d'educació ambiental, formació i difusió.

La Fundació CRAM és una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat la recuperació i conservació d’animals marins, així com la investigació i l’educació ambiental, la formació i la difusió en l’àmbit marí. La fundació ha estat el primer  centre reconegut per la Generalitat de Catalunya com a centre especialitzat i equipat per recuperar animals marins, i el primer d’aquestes característiques en el Mediterrani. Al mateix temps, representa un referent nacional i internacional pel que fa als aspectes clínics i de recuperació de fauna marina protegida.

Els terrenys i instal·lacions que farà servir la Fundació CRAM van ser cedits gratuïtament a l'Ajuntament del Prat per part de l'ens públic Aena (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea) en el marc de les mesures compensatòries per l'ampliació de l'aeroport.

L'Ajuntament ha dut a terme en aquests terrenys, de 18.176 metres quadrats, les obres necessàries per fer efectiva la instal·lació del centre de la Fundació CRAM, consistents en la reforma i adequació de les edificacions i instal•lacions existents, així com l'abastament i la gestió d'aigua.

Les obres d'adequació de les instal·lacions han tingut un cost d'uns 6 milions d'euros, que han anat a càrrec del Ministeri de Medi Ambient (5 milions) i d'Aena (1 milió).

Els edificis, instal·lacions i mobiliari que es cedeix per al seu ús per part de l'Ajuntament del Prat a la Fundació CRAM són els següents:

Edifici d'educació
Antiga llar d'infants del club de golf, acollirà una botiga, una sala d'exposicions, una sala de conferències i una sala docent. La part posterior es destinarà a instal•lacions per al personal.

Edifici clínic i de recuperació
Allotja dues piscines i s'hi faran tasques tècniques de recuperació dels animals marins.

Edifici d'Investigació
Situat a la zona de les antigues pistes de paddle, s'ha construït de nou. un volum nou compacte que allotja les tasques d'estudis postmortem. Té sala de necròpsies, laboratori, magatzem i altres instal•lacions.

Espais exteriors
Es la zona que engloba tot el conjunt i que conté les diferents piscines tant dins l'edifici clínic com en l'exterior, així com la zona d'arquetes on s'hi ubiquen les bombes d'aspiració d'aigua marina.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...