Esteu aquí

Acabant la temporada amb molta bogeria

Teenage Dream , crònica d'una adolescència molt lúcida

Teenage Dream

dilluns, 28 maig, 2018 - 09:15

La darrera crònica d'aquesta temporada la signa el Marcel Juan Meroño,  de 20 anys i alumne dels tallers de teatre del Kaddish. L'obra parlava precisament de la seva generació, dels somnis, pors, pensaments i experiències, d'aquesta bogeria caòtica que es genera en aquests anys "joves". A ell li vàrem demanar la seva opinió i així ens la va passar, tota una lliçó! 

"La versió de Teenage Dream que vam veure l'últim dijous de la temporada al modern no va deixar ningú indiferent. Els espectadors ens vam creure de debò que anavem una tarda a veure una obra de teatre... Bé, de fet no anàvem tan desencaminats. Simplement desconeixíem que, simultàniament, veuríem tant l'obra com tres actors amb ganes de passar-ho bé i d'acomiadar un espectacle amb el qual portaven ja molt de temps.
La major virtud que trobo que té Teenage Dream és el fet de fer-nos reviure l'adolescència  sense haver d'utilitzar recursos estrictament verbals. La mateixa escena es repeteix una i altra vegada, així com també el text.  L'únic que canvia és el tracte entre personatges, els seus gestos, les seves mirades i els seus silencis. És precisament en aquest tracte com, amb un to satíric que més endavant esdevindrà molt hostil, es mostra a l'espectador com les famílies viuen aquesta etapa amb els seus fills i s'aconsegueix una connexió molt directa amb l'espectador. També em veig obligat a comentar el grau de bogeria de la representació, el qual va in crescendo i culmina amb una destrucció completa de l'escenografia en una batalla cruenta  d'uns deu minuts protagonitzada pel la mare de l'adolescent i el seu martell (que pel que ens van comentar després, no formava part de l'obra original) que va aconseguir que ens possessim a aplaudir abans que acabés l'obra.
Personalment, valoro molt positivament l'experiència i trobo que es va aprofitar molt bé el format teatral demostrant-nos que la imaginació i l'astúcia poden arribar a ser tan efectives com un text molt elaborat per transmetre un missatge."

Si en voleu saber més, aquí us deixem un reportatge d'aquest somni adolescent

 

Teenage dream

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...