Esteu aquí

85 empreses, distingides per col·laborar amb programes per a l’ocupació de l'Ajuntament

Les distincions es lliuren durant la 3a Jornada Empreses per l'Ocupació

Imatge de la trobada al Cèntric amb els i les empresàries que van assistir a la jornada.

divendres, 15 novembre, 2019 - 12:30

Un total de 85 empreses han col·laborat durant el 2019 amb els programes i serveis d'ocupació de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament del Prat per promoure l’ocupació de qualitat. Per agrair-los el suport, dimecres passat es va celebrar al Cèntric Espai Cultural la jornada Empreses per l’Ocupació, on també es va posar en valor la importància de la col·laboració entre el teixit empresarial i l’Ajuntament per facilitar l’accés i permanència de les persones que viuen al municipi a una ocupació de qualitat.  

Durant l'acte es va fer lliurament de distintius acreditatius de la col·laboració de les empreses amb els programes (molts d’ells impulsats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya) que porta a terme l’Ajuntament.

La col·laboració de les empreses amb els serveis d’ocupació gestionats per l’Ajuntament del Prat segueix diferents fórmules, com ara la contractació de persones participants d’aquests programes o la seva acollida com a alumnes en pràctiques, així com la utilització dels serveis de la borsa de treball municipal.

Borsa de treball municipal

A la Borsa de Treball municipal, un total de 173 empreses han compartit ofertes per a 482 llocs de treball durant el 2019, de les quals ja s’han cobert 169. La Borsa de Treball posa en relació oferta i demanda i facilita la cobertura dels llocs de treball a través d’una preselecció tècnica de les candidatures, aportant els perfils professionals més adequats a l’oferta presentada.

La implicació de les empreses

La implicació de les empreses en la implementació de polítiques actives d’ocupació i formació professional és clau per garantir el seu èxit, ja que acosta a les persones treballadores -ocupades o aturades- a la realitat de l’empresa, tot millorant la seva qualificació professional i les seves opcions d’accés a un lloc de treball. 

Aquesta és una de les prioritats del Pacte Local per a l’Ocupació i l'Activitat Econòmica i també del Consell Municipal de la Formació Professional del Prat - del qual formen part diferents agents socials, econòmics i polítics implicats en la FP, a més del propi Ajuntament- ja que les relacions del món educatiu amb l’empresarial també són claus per incentivar la inserció laboral. Durant el primer trimestre de cada any, també se celebra la Jornada FP.Prat, per difondre i posar en valor aquests estudis.

Podeu consultar les 85 empreses que van col·laborar enguany al nostre web

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...

divendres, 24 novembre, 2023 - 08:30

La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

El guardó, que enguany s’entrega a títol pòstum, es lliura en el marc de la...
Fundació CARES a Mas Blau

dijous, 23 novembre, 2023 - 14:00

Fundació CARES inaugura un nou magatzem de 5.000 m² al Prat de Llobregat

La instal·lació, que permetrà augmentar les oportunitats laborals per a...