Esteu aquí

40 joves del CAU Anton Vilà s’han sumat al projecte per a la prevenció de la solitud no desitjada entre joves, Antenes Joves

dimecres, 21 juliol, 2021 - 12:45

El dijous 15 de Juliol l’Equip de Treball Comunitari del Servei d’Acció Social va acompanyar als i les joves del CAU Anton Vilà en activitats i dinàmiques per treballar la inclusió, prevenir la solitud no desitjada entre joves i codissenyar un projecte comunitari per a la població jove del Prat.

En aquesta trobada s’han dut a terme dinàmiques de reflexió sobre situacions que es poden donar entre iguals i com cal promoure una prevenció del bon tracte en les relacions entre joves per a treballar la seva mirada inclusiva i respectuosa cap als altres. Aquest projecte s’està desplegant conjuntament amb les àrees de Joventut, Educació, Esports, Salut pública, Cultura i Acció Social, i té com a objectiu la cura i el bon tracte entre iguals.

Actualment, degut a les restriccions i a les conseqüències de la covid-19, l’augment del malestar emocional entre els joves s’ha incrementat considerablement, augmentant els casos d’aïllament i de salut mental. Es per aquest motiu que des de l’Ajuntament del Prat, en el marc de l’Estratègia de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica i en col·laboració amb entitats del propi municipi, cerca pal·liar aquestes conseqüències amb projectes on els joves siguin els protagonistes en el seu disseny i puguin esdevenir agents positius al seu entorn.

El projecte “Antenes Joves” cerca la formació de joves del Prat per què puguin acompanyar als seus iguals en una situació de malestar emocional i adquireixin habilitats per reconèixer, prendre consciència i treballar les pròpies emocions, incrementant, així, les competències de conversa i disposar d’eines per arribar als altres d’una manera assertiva. Així mateix, s’informarà als joves dels recursos amb els que compta el Prat: l’espai Situa’t, les assessories joves del lloro, i la diversitat d’activitats que s’ofereixen des de les àrees d’esports i cultura.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:45

El Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!

El joc participatiu de la Mostra d’Entitats posarà a prova a infants i...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...