Esteu aquí

40 joves del CAU Anton Vilà s’han sumat al projecte per a la prevenció de la solitud no desitjada entre joves, Antenes Joves

dimecres, 21 juliol, 2021 - 12:45

El dijous 15 de Juliol l’Equip de Treball Comunitari del Servei d’Acció Social va acompanyar als i les joves del CAU Anton Vilà en activitats i dinàmiques per treballar la inclusió, prevenir la solitud no desitjada entre joves i codissenyar un projecte comunitari per a la població jove del Prat.

En aquesta trobada s’han dut a terme dinàmiques de reflexió sobre situacions que es poden donar entre iguals i com cal promoure una prevenció del bon tracte en les relacions entre joves per a treballar la seva mirada inclusiva i respectuosa cap als altres. Aquest projecte s’està desplegant conjuntament amb les àrees de Joventut, Educació, Esports, Salut pública, Cultura i Acció Social, i té com a objectiu la cura i el bon tracte entre iguals.

Actualment, degut a les restriccions i a les conseqüències de la covid-19, l’augment del malestar emocional entre els joves s’ha incrementat considerablement, augmentant els casos d’aïllament i de salut mental. Es per aquest motiu que des de l’Ajuntament del Prat, en el marc de l’Estratègia de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica i en col·laboració amb entitats del propi municipi, cerca pal·liar aquestes conseqüències amb projectes on els joves siguin els protagonistes en el seu disseny i puguin esdevenir agents positius al seu entorn.

El projecte “Antenes Joves” cerca la formació de joves del Prat per què puguin acompanyar als seus iguals en una situació de malestar emocional i adquireixin habilitats per reconèixer, prendre consciència i treballar les pròpies emocions, incrementant, així, les competències de conversa i disposar d’eines per arribar als altres d’una manera assertiva. Així mateix, s’informarà als joves dels recursos amb els que compta el Prat: l’espai Situa’t, les assessories joves del lloro, i la diversitat d’activitats que s’ofereixen des de les àrees d’esports i cultura.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 08:00

Un estil de vida actiu té beneficis per a la cognició, la salut física i mental

Una de les conclusions de la taula rodona celebrada el passat 22 de novembre,...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...