Esteu aquí

4 milions d'euros a mesures de suport a la contractació i polítiques actives

Els 1.225.000 € del pressupost municipal per al nou Pla de mesures específiques se sumaran als 2.770.000 € dels programes anuals de polítiques actives que desenvolupa l'Ajuntament amb el suport d'altres administracions

Reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte Local per a l'Ocupació i l'Activitat Econòmica del Prat.

Reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte Local per a l'Ocupació i l'Activitat Econòmica del Prat.

dimecres, 5 abril, 2017 - 13:00

Aquest matí  s'ha reunit a l'Ajuntament del Prat la Comissió de Seguiment del Pacte Local per a l'Ocupació i l'Activitat Econòmica, formada per l'equip de govern de l'Ajuntament, els representants dels grups municipals, dels sindicats i de les associacions d'empresaris, comerciants i restauradors de la ciutat, i presidida per l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor. 

Per a l'any 2017, es preveu que el Pla de mesures i el conjunt de programes per a l'ocupació i la promoció econòmica, finançats per l'Ajuntament del Prat i per altres administracions, s’aproparan als 4.000.000 euros.  

La Comissió ha manifestat la seva voluntat de continuar impulsant les polítiques de desenvolupament econòmic local per generar activitat econòmica i ocupació de qualitat, enfocades a assumir els nous reptes que per al municipi, per als seus ciutadans i ciutadanes i per al  teixit empresarial i comercial, presenta l’actual situació econòmica i social.   

Nou Pla de mesures

L'Ajuntament del Prat posa en marxa, per cinquè any consecutiu, un Pla de mesures específiques per fomentar l'ocupació i l’activitat  econòmica, que compta amb 1.225.000 € del pressupost municipal i que té els següents objectius:  

- Fomentar l'ocupació dels treballadors i treballadores que estan en situació d'atur, prioritzant els col·lectius amb més dificultats d’accés al mercat de treball. 

- Afavorir que les empreses locals contractin treballadors i treballadores del Prat en situació d'atur. 

- Facilitar la ubicació i posada en marxa d'activitat econòmica en el municipi per mitjà d'exempcions fiscals.

- Donar suport als treballadors i treballadores autònoms i als emprenedors i    emprenedores socials en l'inici de la seva activitat.

- Donar suport a la posada en marxa de projectes de l’economia social i cooperativa 

Impacte del Pla de mesures de 2016

Durant l'exercici 2016, el conjunt de mesures desplegades pel Pla han facilitat a les empreses la contractació de 81 persones aturades a través d'ajuts a la contractació i de 55 persones aturades a través d'un programa específic d'integració laboral.

Cinc entitats locals sense ànim de lucre, que han desenvolupat projectes d’economia social i cooperativa, han fet possible la contractació de 86 persones aturades 

Així mateix, l'Ajuntament ha posat en marxa un Pla d'ocupació municipal d'urgència social, que ha permès la contractació de 38 persones en situació d'atur de llarga durada i en risc d'exclusió, per dur a terme activitats d'interès social i comunitari.

Pel que fa a les mesures directament adreçades a impulsar l’activitat econòmica, cal esmentar les 62 persones emprenedores que s'han beneficiat d'un ajut econòmic per a la posada en marxa d'una activitat empresarial o d'autoocupació i l'exempció de taxes i impostos per inici d'activitat, que han beneficiat a les 138 empreses que han posat en marxa una nova activitat empresarial al  municipi.

Pla de mesures 2017

El Pla de mesures per a l’any 2017 es referma amb els compromisos de l'Ajuntament de suport a l’ocupació i l’activitat econòmica, tot prioritzant la contractació indefinida i de les persones amb més dificultats. 

El es desplega en dos línies d'actuació: el foment de l'ocupació i la reactivació de l'activitat econòmica.

Pel que fa al foment de l'ocupació, el Pla contempla les següents mesures: 

  • Ajuts a les empreses del municipi per a la contractació de persones del Prat en situació d'atur:

     - Ajut de 2.000 euros per a la contractació, durant un any, de persones en situació d'atur, més 2.000 euros si el contracte passa a ser indefinit.

     - Ajut de 3.000 euros per transformació de contractes temporals a indefinits de per sones en atur de llarga durada.

     - Ajut de 4.000 euros per a contractes indefinits.

     - Ajut de 5.000 euros per contractes indefinits d’aturats de llarga durada. 
 

  • Dispositiu d'integració laboral de persones aturades amb risc d'exclusió

     Posada en marxa d'un programa de tutorització personalitzada, formació i orientació que preveu la inserció laboral de 50 persones aturades amb risc d'exclusió. 

  • Plans d'ocupació d'urgència social

     Contractació de 40 persones en situació d'atur de llarga durada i en risc d'exclusió, que no reben prestacions, per dur a terme activitats d'interès social i comunitari.

Com a suport  a la reactivació de l'activitat econòmica, el Pla contempla:

  • Ajut a autònoms i a persones emprenedors per a la posada en marxa de la seva activitat

     Ajut d’un màxim de 4.000 euros (segons les despeses justificades) per finançar la posada en marxa d’una activitat empresarial o d’autoocupació.  

  • Fiscalitat municipal. 

     Exempció de taxes i impostos per inici d'activitats a totes les persones físiques o jurídiques que iniciïn una activitat empresarial en el municipi.

Així mateix, el Pla preveu atorgar un ajut específic a 5 projectes d'innovació social i d'economia social i cooperativa que desenvolupin entitats sense ànim de lucre.

Impacte global del Pla

Amb les diferents mesures del Pla es preveu un impacte directe en la generació de més de 270 contractes de treball. Així mateix, es preveu que més de 60 persones emprenedores s'acullin als ajuts per a la posada en marxa del seu projecte  

El Pla de mesures municipal, un recurs clau de les polítiques actives de l'Ajuntament:

El Pla de mesures municipal ve a complementar l'important paquet de polítiques actives que desenvolupa l'Ajuntament del Prat, amb el suport d'altres administracions i del Fons Social Europeu, i que ascendeix a 2.770.000 €. Entre altres actuacions, durant l'any 2017 es posaran en marxa:

- Programes de formació i treball, amb contractes laborals
- Programes de Formació i qualificació professional 
- Programes d'orientació laboral personalitzada.
- Programa de garantia juvenil

Es preveu que més de 560 persones aturades siguin beneficiàries de programes específics d’orientació i que 400 és beneficiïn dels programes de formació. A més a més, es preveu que els programes que incorporen contractes de treball  beneficiïn a més de 184 persones.

Els Programes de Garantia Juvenil desenvolupats en el nostre municipi per l’Ajuntament del Prat i d’altres entitats suposaran la contractació de 253 persones joves.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 maig, 2020 - 15:30

L’Ajuntament del Prat avança les principals línies del Pla de mesures de xoc i de reactivació econòmica davant de la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament treballa des de fa setmanes els continguts d’aquest pla de xoc...
mercadet sant cosme .jpg

dimecres, 27 maig, 2020 - 13:30

El Mercadet setmanal de Sant Cosme reobre amb la meitat de les parades

El Mercadet setmanal reobre parcialment, adequat amb mesures de seguretat....
L'alcalde Mijoler, reunit telemàticament amb el Prat Empresarial.

divendres, 22 maig, 2020 - 15:00

L’alcalde Mijoler es reuneix amb el Prat Empresarial i aborda les línies de col•laboració per reactivar el teixit econòmic de la ciutat

Més de vint empreses de la ciutat s’han reunit aquest matí amb el batlle...