Esteu aquí

285 empreses participen en programes per a l’ocupació gestionats per l'Ajuntament

Unes 1.800 persones residents al Prat han trobat feina durant el 2018

Imatge de la trobada al Cèntric amb els i les empresàries que van assistir a la jornada.

dijous, 22 novembre, 2018 - 09:45

Un total de  285 empreses han participat als programes i serveis per promoure l’ocupació de qualitat gestionats per l’Ajuntament del Prat. Per agrair-los el  suport ahir es va celebrar Cèntric la jornada 'Empreses per l’Ocupació', on també es va posar en valor la importància de la col·laboració entre el teixit empresarial i l’Ajuntament per facilitar l’accés i permanència de les persones que viuen al municipi a una ocupació de qualitat.  

Durant l'acte es va fer lliurament de distintius acreditatius de la col·laboració de les empreses amb els programes (molts d’ells impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya) que porta a terme l’Ajuntament.

La col·laboració de les empreses amb els serveis d’ocupació gestionats per l’Ajuntament del Prat segueix diferents fórmules, com ara la contractació de persones participants d’aquests programes o la seva acollida com a alumnes en pràctiques, així com la utilització dels serveis de la borsa de treball municipal.

Borsa de treball municipal

A la Borsa de Treball municipal, un total de 201 empreses han compartit ofertes per a 447 llocs de treball durant el 2018, de les quals ja s’han cobert 222, mentre que la resta segueixen obertes en procés de recerca i gestió de candidatures. La Borsa de Treball posa en relació oferta i demanda i facilita la cobertura dels llocs de treball a través d’una preselecció tècnica de les candidatures, aportant els perfils professionals més adequats a l’oferta presentada. 

La implicació de les empreses

La implicació de les empreses en la implementació de polítiques actives d’ocupació i formació professional és clau per garantir el seu èxit, ja que acosta a les persones treballadores -ocupades o aturades- a la realitat de l’empresa, tot millorant la seva qualificació professional i les seves opcions d’accés a un lloc de treball. 

Aquesta és una de les prioritats del Pacte Local per a l’Ocupació i l'Activitat Econòmica i també del recent constituït Consell Municipal de la Formació Professional del Prat - del qual formen part diferents agents socials, econòmics i polítics implicats en la FP, a més del propi Ajuntament- ja que les relacions del món educatiu amb l’empresarial també són claus per incentivar la inserció laboral. Durant el primer trimestre de cada any, també se celebra la Jornada FP.Prat, per difondre i posar en valor aquests estudis.

Gràcies a la col·laboració mútua dels diferents agents implicats, entre d’altres factors, fins a 1.793 persones residents al Prat han pogut trobar feina durant el 2018. La població ocupada resident al municipi és de 27.365 persones (88,1%), segons dades de 2018.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 12:15

La fira a la Plaça de Roigé i Badia tanca el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE)

Quatre escoles i 150 infants de 5è de primària de la ciutat participen en una...
FP mecàniques avions

dijous, 23 maig, 2024 - 12:00

Demà arrenca el període de preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior 2024-2025

El tràmit pot formalitzar-se fins al dijous 30 de maig

dijous, 23 maig, 2024 - 09:00

Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo 2023

Aquest passat dimarts, 21 de maig es va celebrar la 16a edició dels premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo, on es premia l'emprenedoria dels pratencs ...