Esteu aquí

25 anys de planificació familiar

TEMES: Persones,Dones

El Servei Municipal de Planificació Familiar celebra el 25è aniversari.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Va ser el març de 1977 quan es va inaugurar aquest servei,  el primer centre de planificació  familiar d'Espanya. Un grup  de dones motivades i amb molta il·lusió van posar  en marxa un servei adreçat  a les dones, que oferia  informació envers la sexualitat  i els mètodes anticonceptius,  que no van legalitzar-se fins  uns anys desprès. També la  interrupció de l'embaràs podia  ser castigada i, per evitar-ho,  calia viatjar clandestinament  a Londres. Passades les  eleccions municipals de l'any  1979, s'aconseguí integrar  el servei a la xarxa pública. 
Al llarg de tots aquests anys  s'han desenvolupat diferents  projectes: prevenció del càncer  ginecològic i de mama,  atenció a la menopausa,  prevenció dels embarassos  no desitjats, campanyes  d'educació i col·laboracions  amb associacions. L'any  1989, sorgí el SISA, Servei  d'Informació Sobre Sexualitat  i Anticoncepció per a joves. 
Aquest programa preveu  la participació de la família  i dels educadors en la  formació i educació sexual  del jovent. En aquests 25  anys les necessitats han anat  canviant. Avui podem accedir  a molta informació, comprar  anticonceptius i, no cal viatjar  per interrompre un embaràs,  perquè la llei ho permet. 
Tot i així, fora dels supòsits  d'avortament contemplats  en la llei, aquest i els mètodes  anticonceptius no estan  assumits per la sanitat pública. 
Ja en el segle XXI encara hem de lluitar per normalitzar  la sexualitat i de les diferents opcions personals. 

 

Equip De Planificació Familiar

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...