Esteu aquí

20 de juny, Dia Internacional de les Persones Refugiades

Les Cases d'en Puig acolliran una jornada commemorativa amb diferents activitats

dimarts, 19 juny, 2018 - 09:45

El dimecres 20 de juny es commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades. La crisi humanitària sense precedents que vivim actualment  fa que, segons dades d’ACNUR, a tot el món hi hagi més de 65,6 milions de persones que s’han vist obligades a marxar de casa seva per salvar la vida i buscar refugi (una mitjana de 20 persones per minut), a causa de desastre naturals, conflictes i persecucions. D’aquestes persones, més de 22,5 milions són menors i més de 10 milions són apàtrides sense nacionalitat i, per tant, sense cap dret reconegut. 

Moltes d'aquestes persones es veuen obligades a viure temporal o definitivament a campaments, en precàries condicions d’habitabilitat i sense que tinguin garantides les necessitats bàsiques, ni possibilitat de retornar a casa seva.

Agraïment a les entitats del Prat Solidari

La nostra ciutat, seguint el seu compromís, vol commemorar aquest dia amb un acte, a les 19 h, a Cases d’en Puig, Serveis de Ciutadania, en el qual es farà un agraïment a totes les col·laboracions al projecte del Prat Solidari, de suport a les persones refugiades, es projectarà un documental que recull diferents testimonis, una xerrada en la qual participaran Carles Darder de Stop Mare Mortum,  Miguel Pajares de la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat i Xavier Giménez, de  la Cooperativa Obrera de Vivendes, i es llegirà el Manifest de la Xarxa de Ciutats Refugi, per acabar amb una actuació musical.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 gener, 2020 - 13:15

Activitat per a joves amb motiu del Dia de la Mediació

Al Prat se celebrarà amb un teatre-fòrum per a joves sobre gestió de conflictes

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:45

Activitats per celebrar l’any nou xinès al Prat

Tallers de decoració amb paper retallat, cal·ligrafia xinesa, música i contes...

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:00

La campanya pel bon tracte a la gent gran arriba als centres cívics del Prat

Exposicions de dibuixos escolars i activitats al voltant de la campanya...