Esteu aquí

16a edició del QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista

El nou curs gastronòmic al Prat de Llobregat arrenca amb el QuintoTapa Pota Blava de l’11 al 29 d’octubre. Torna la ruta de referència de la comarca i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, organitzada per l’Ajuntament del Prat, amb la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT)

dijous, 21 setembre, 2023 - 09:00

Una nova edició, i ja en són setze! El pollastre Pota Blava tornarà a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa serà la seva entrada per la porta gran. Serà l’ingredient protagonista de la restauració del Prat de l’11 al 29 d’octubre, amb una nova edició del consolidat esdeveniment. Aquesta au recorrerà, en forma de tapa, els 24 bars i restaurants participants del Prat de Llobregat, donant rellevància a un producte de primera del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els restauradors i restauradores han creat un bon grapat d’atractives propostes gastronòmiques per a l’edició del 2023.

L’objectiu del #QuintoTapa2023 és dinamitzar la restauració, un sector econòmic clau de la ciutat i de la comarca, amb el producte estrella de les cuines de la ciutat, el pollastre Pota Blava, al qual s’afegeixen les verdures de temporada del nostre territori, que ens apropen a una alimentació més saludable i sostenible. La tapa Pota Blava tindrà un cost de 4 euros i la tapa de la casa, de 3,5 euros, i ambdues opcions inclouen la beguda Quinto Magna.

 

Rosa M. Cano i Miguel Olivares, padrins del QuintoTapa

Serà una edició especial, en què reivindicarem la nostra restauració. Al Prat estem orgullosos del nostre patrimoni cultural i social, i l’hostaleria forma part del relat. La millor manera de celebrar-ho és fer-ho amb dos referents de la restauració local: la Rosa M. Cano i en Miguel Olivares del restaurant La Castellana. Fa uns mesos es van jubilar i van decidir posar un punt final a un projecte que ha marcat la gastronomia del Prat. Cinquanta-quatre anys apostant per la qualitat i essent un referent en què restauradores i restauradors de la nostra ciutat s’han emmirallat. Sense ells i la seva empenta, conjuntament amb l’aposta institucional, no gaudiríem d’un QuintoTapa o unes Jornades Gastronòmiques.

 

Una ruta en bici i una ruta de còctels, novetats de l’edició de 2023

Aquest any, torna el Tapaport en paper, per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera. S’hi afegiran dues novetats. Per un costat, amb l’objectiu d’incentivar el turisme de proximitat i la mobilitat sostenible, conjuntament amb el projecte Bromptolona, s’organitzaran dues rutes en bici –el 21 i 28 d’octubre–, per conèixer la ciutat i els seus voltants. En aquesta activitat es descobriran els extensos camps agrícoles del Parc Agrari i els espais naturals a la vora del riu Llobregat i, en acabat, es gaudirà d’un tast de les propostes gastronòmiques del QuintoTapa. Per un altre costat, s’impulsarà una ruta de “Còctels Pota Blava”, per donar impuls també a un oci nocturn responsable i de qualitat.

 

Implicació del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat

Gràcies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat (www.elpotablava.com), l’activitat comptarà amb un descompte especial com a acció de suport al sector de la restauració. En les accions de promoció, el Consell, amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, assumeix una part del cost del producte per tal de fomentar i promocionar la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentària.

El Pota Blava, primer pollastre amb IGP a l’estat, es caracteritza per un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes i unes cuixes sense plomes i allargades de color blau pissarrós. La seva criança en granja, amb espai suficient per al seu creixement, i una alimentació de qualitat li confereixen unes propietats úniques. Per això, quan surt de la cassola, el resultat és espectacular, amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i amb pocs greixos.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 12:15

La fira a la Plaça de Roigé i Badia tanca el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE)

Quatre escoles i 150 infants de 5è de primària de la ciutat participen en una...
FP mecàniques avions

dijous, 23 maig, 2024 - 12:00

Demà arrenca el període de preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior 2024-2025

El tràmit pot formalitzar-se fins al dijous 30 de maig

dijous, 23 maig, 2024 - 09:00

Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo 2023

Aquest passat dimarts, 21 de maig es va celebrar la 16a edició dels premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo, on es premia l'emprenedoria dels pratencs ...