Esteu aquí

120 camions de sorra al dia per la platja

S'aboquen davant dels antics xiringuitos i càmping Cala Gogó, on la platja gairebé havia desaparegut.

dijous, 3 juny, 2004 - 12:28

Des de l'1 de juny i fins el dia 20, aquest tram de platja rebrà aportacions de sorra fins a arribar a 30.000 metres cúbics (120 camions al dia).

Aquesta mesura, presa a instàncies de l'Ajuntament del Prat, amb el vist-i-plau de la direcció general de Costes i pagada pel Port de Barcelona, pretén solucionar de manera ràpida la manca de sorra del tram de platja situat entre la desembocadura de la Ricarda i l'inici del passeig marítim, un tram molt afectat pels temporals d'aquest any, que en alguns punts s'han endut tota la sorra i han deixat l'escollera despullada.

Amb aquesta aportació de sorra es pretén que, al menys durant la temporada estival de bany, aquesta platja disposi de prou sorra. Aquesta mesura no estava inicialment prevista, ja que en principi les platges del Prat s'havien d'anar recuperant gràcies a la sorra que, empesa pels corrents marins, havia d'arribar procedent de la nova platja de ca l'Arana.

Però aquesta platja, que construeix el Port al sud de la nova desembocadura del Llobregat, encara és a la meitat de la seva extensió final. A més, l'aportació natural de sorra és molt més lenta que amb mitjans mecànics, com es fa ara. La sorra que porten els camions procedeix, precisament, de la nova platja de ca l'Arana, procedent, en origen, del buidat de la costa a la zona d'ampliació dels dics del port.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...