Esteu aquí

1 de desembre, Dia Mundial de la Sida

“Compartim compromisos i respostes”, lema d'enguany

dimarts, 1 desembre, 2020 - 08:45

Des de l’any 1987, cada 1 de desembre al món es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus, i també per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar treballant en la resposta enfront del VIH.

Aquest any 2020, totes les mirades estan posades sobre la pandèmia de la covid-19 i com aquesta afecta la nostra salut. La covid ha fet que sigui evident, una vegada més, que la salut interrelaciona estretament amb altres qüestions fonamentals, com les desigualtats, els drets humans, l’equitat, la protecció social i l’economia. Per acabar amb les pandèmies del VIH i de la covid-19, coincidents en el temps, és necessària la mateixa aproximació global basada en els principis de salut pública: equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i implicació per part de la societat en les mesures que es prenen.

Cada any, el Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) es suma a aquesta diada per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, fent difusió de les estratègies per fer front a aquesta infecció i elaborant un manifest conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades. En aquest manifest, les entitats adquireixen un compromís professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida. En aquest Dia Mundial de la Sida 2020 sincronitzem els esforços i apel•lem a la responsabilitat compartida, sense excepció, per aconseguir una societat més sana.

Llegiu el manifest d’enguany.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 gener, 2021 - 13:15

Servei pioner per atendre telefònicament la població nouvinguda en el seu idioma

L’Ajuntament del Prat disposa l'app Platoon per poder parlar amb l'OIAC en...

dijous, 14 gener, 2021 - 13:15

El proper 19 de gener, activitat per commemorar el Dia de la Mediació

El 21 de gener és el Dia de la Mediació. Una diada que té com a objectiu fomentar els valors del diàleg, el respecte, la confia...
Ple telematic gener 2021

dimecres, 13 gener, 2021 - 18:15

El ple del Prat suspèn les llicències d’establiments de jocs d'atzar per garantir que segueixi sense haver-n’hi cap a la ciutat

El ple del Prat ha suspès les llicències d’activitats d’establiments de jocs...