Esteu aquí

La ficció laboral

Presentació del projecte elaborat per Daniel Gasol, guanyador de la 3a Convocatòria /UNZIP de producció de projectes d'arts visuals, en la modalitat "fotografia i societat".

Mitjançant les fotografies, un vídeo documental i l'edició d'una tirada de diari en paper, l’autor, amb la participació i col·laboració de la plataforma d’afectats per l’amiant del Prat, vol trencar amb el mite del treball com una forma essencial i depenent de vida.

Quan la industrialització va introduir-se a Catalunya, la societat va viure un canvi de mentalitat sobre la pròpia existència, individual i col·lectiva, en nous contextos locals i globals. A Catalunya, i concretament a Barcelona i ciutats del voltant, es van viure aquests canvis com a promeses de futur modernes i revolucionàries. No obstant això, la idea (la ficció) del treball com a eix central, també féu que quedéssin al marge altres aspectes de la vida com la salut o la felicitat, convertint els treballadors en un element més de la producció industrial.

 

  • Accessible

Activitats relacionades

Espai DIY: Snail Mail

Tipus: Proposta
Quan: 22/03/2018
On: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Activitat cancelada

Club de novel·la negra

Tipus: Lectura
Quan: 22/03/2018 - 19:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau