Esteu aquí

Gairebé una desena d’equipaments públics ja disposen de bucles magnètics

Es tracta d’un equip digital que facilita la comunicació entre emissor i receptor amb persones amb necessitats especials auditives que portin audiòfons o pròtesis coclears.

Bucle magnètic

dijous, 22 febrer, 2024 - 14:15

L’Ajuntament ha instal·lat equips de bucles magnètics als principals edificis municipals amb atenció a la ciutadania: OIAC, els edificis de carrer Major i Centre, l’oficina d’esports, Salut Pública i Consum, l’EBAS del Palmira Domènech, el centre cultural Torre Muntadas i Promoció Econòmica. La sala de teatre de l’Artesà ja funciona amb bucle magnètic des de la seva inauguració. L’objectiu d’aquesta tecnologia és millorar l’escolta de persones amb necessitats especials d’audició i que utilitzen pròtesis auditives.

Amb el sistema de bucle magnètic la comunicació es directe i no es veu afectada per la reverberació, el soroll ambient i els possibles problemes de distància entre l’emissor i el receptor. El sistema funciona a través de la modificació dels senyals d’àudio en un camp magnètic que poden captar amb claredat els audiòfons i els implants auditius. L’equip digital s’ha de col·locar entre els dos interlocutors o bé en un lateral a 45º. Les pantalles de metacrilat col·locades per la Covid19 i que encara hi són a diferents espais no suposen un obstacle per aquesta tecnologia.

Per fer-ho possible, aquests emplaçaments públics ja disposen d’uns equips portàtils de sobretaula i portàtils amb un emissor i tres receptors cadascun. Les persones interessades en fer-los servir han de demanar-los a la persona que l’estigui fent l’atenció o en el moment de sol·licitar cita prèvia. Les activitats dutes a terme en altres equipaments poden disposar d’aquests equips si es sol·licita amb antelació.

Cal recordar que no totes les pròtesis auditives es connecten de manera automàtica als bucles magnètics. Si l’audiòfon és digital, la connexió es produeix automàticament. Si n’és analògic, cal posar-lo en posició de telebobina perquè es connecti amb el sistema. Tots els espais amb aquesta tecnologia estan senyalitzats amb el símbol internacional d’accessibilitat auditiva.

La implantació d’aquest servei forma part del Pla d’Accessibilitat de la ciutat i algunes actuacions dels anys 2021, 2022 i 2023 d’aquest Pla estan finançades per la Unió Europea-NextGenerationEU amb un total de 71.751,08 € i fons propis, en el marc de la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials per a l'impuls i foment de l'accessibilitat als espais d'atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 14 maig, 2024 - 12:45

Es consolida al Prat la teràpia assistida intergeneracional amb gossos

Es tracta d’una teràpia complementària que no substitueix la resta d...
Eleccions al Parlament 2024

dilluns, 13 maig, 2024 - 00:15

El PSC, el partit més votat al Prat en les eleccions al Parlament de Catalunya

ERC queda segona, seguida de PP i Catalunya En Comú, en uns comicis en què la...
Eleccions al Parlament 2024

diumenge, 12 maig, 2024 - 18:15

La participació a les eleccions al Parlament de Catalunya al Prat és, a les 18 h, del 45,63%

En els darrers comicis, havien votat a la mateixa hora el 42,08 % dels...