Esteu aquí

El Punt Solidari redefineix el seu model de distribució gratuïta d'aliments

Es vol adaptar a les noves necessitats de les famílies usuàries

Aspecte de la jornada, celebrada a la nova seu del Punt Solidari.

dilluns, 9 juliol, 2018 - 14:30

Aquest matí s'ha celebrat la jornada “El dret d'alimentació a debat”, a iniciativa de la taula de coordinació del Punt Solidari del Prat. L'objectiu de la jornada ha estat definir el nou model de distribució gratuïta d'aliments per a persones i famílies en risc d'exclusió social i presentar la nova ubicació d'aquest servei, situat ara al número 13 del carrer Germà Estruch, al polígon industrial del Fondo d'en Peixo.

El Punt Solidari va néixer fa 6 anys, de la mà de l'Ajuntament del Prat amb la col·laboració de Càritas i Creu Roja. Ara, el model és vol transformar en un supermercat solidari per tal de dignificar les persones que fan ús d'aquest servei, donant-los el dret a decidir quins aliments recullen segons les seves necessitats. 

El nou model també preveu una millora de les instal·lacions i el servei que s’oferirà. Tot plegat amb l'objectiu d'aconseguir que la distribució gratuïta d'aliments a les famílies més necessitades millorin la seva qualitat de vida. 

Un altre element nou que s'introdueix al Punt Solidari és la conscienciació dels i les usuàries de la necessitat de reduir el malbaratament i aprofitar millor els aliments. Des de fa anys ja es fa formació a aquestes persones de quina és la dieta més saludable i equilibrada.

Xerrades i taules rodones

La jornada d'avui ha comptat amb diverses xerrades i taules rodones participatives en què entitats, personal tècnic i ciutadania han aportat propostes de millora i modernització del servei de distribució gratuïta d'aliments. 

Obertura a la ciutadania

El nou Punt Solidari s'obrirà a la ciutadania en general de cara al proper any. L'espai comptarà amb una botiga solidària, magatzem d'aliments i zones destinades a la formació, l'acompanyament i l'assessorament. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 setembre, 2018 - 09:45

Més de 60 persones participen a la convocatòria #Cuidateles per a la salut mamària i la prevenció del càncer de mama

Els passats 4 i 6 de setembre, des del departament de Salut Públic i...
Imatge gràfica del Dia Internacional per la Pau, 2018

divendres, 14 setembre, 2018 - 12:00

Al Prat commemorem el Dia Internacional de la Pau

Un documental, una obra de teatre i la presentació d’un llibre conformen el...
Artivisme Sant Cosme, 2018

divendres, 14 setembre, 2018 - 11:30

L’artivisme arriba a Sant Cosme

Per una salut conscient i lliure d’estigmes, cuida-te-les!