Esteu aquí

Fermí Marimón, nomenat com a fill predilecte, i Josep Mayol i Àngel Garcia, com a fills adoptius del Prat

L’Ajuntament vol agrair així el seu compromís amb la vida cultural del Prat.

Fermí Marimón, Josep Mayol i Lluís Martínez (nebot d'Àngel Garcia), recolllint el diploma de reconeixement i una escultura de la mà de l'alcalde de la ciutat, Lluís Tejedor.

divendres, 24 novembre, 2017 - 21:00

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha nomenat aquest divendres, 24 de novembre, Fermí Marimón Marimón com a fill predilecte de la ciutat, i Josep Mayol i Àngel Garcia, com a fills adoptius, per la seva participació activa en la vida cultural del municipi. En el cas d'Àngel Garcia,  el nomenament com a fill adoptiu s'ha fet a títol pòstum. 

L'Auditori El Cèntric Espai Cultural ha acollit el ple municipal extraordinari, que s’ha iniciat a les 19 h, en què s’ha procedit a la proposta del seu nomenament, que ha anat a càrrec del regidor de Cultura, David Vicioso.

Una vegada aprovada la proposta per consens, s’ha celebrat tot seguit l’acte de nomenament dels fills predilectes i adoptius, en què l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, els ha agraït el seu compromís amb la ciutat i ha fet entrega dels diplomes que els reconeixen com a tals, a més d'una escultura, a Fermí Marimón Marimón, Josep Mayol i Lluís Martínez, nebot d'Àngel Garcia. 

Amb les distincions de fill predilecte o filla predilecta (per a persones nascudes al Prat) i de fill adoptiu o filla adoptiva (per a persones nascudes fora del Prat), l’Ajuntament vol honorar aquelles persones que, per la seva trajectòria personal o professional, mereixin la consideració i agraïment oficial, per haver destacat de forma extraordinària en la realització d'activitats que hagin redundat en benefici de la ciutat.

Fermí Marimón Marimón

Fermí Marimón Marimón (El Prat de Llobregat, 1932) és membre del Col·legi de directors de cinema. Vinculat a l’àmbit de l’exhibició cinematogràfica, primer des del Cine Monmari (1946-1980) i des del 1967 des del Cine Capri, que ha esdevingut un equipament emblemàtic. Va ser un dels promotors i impulsors del cinema amateur pratenc i ha estat reconegut amb nombroses distincions nacionals i internacionals. En el seu vessant com a director, destaquen “Ballet burlón” (1956), “Darrere la porta” (1973), “Un paraíso perdido” (1974), “Flashhamlet” (1974) i “L’exhibidor” (1978). Ha estat productor de “Peraustrínia 2004” (1991), primer llargmetratge d’animació en català i Premi Sant Jordi de cinema, i “Pactar amb el gat” (2007). Ha estat Premi Ciutat del Prat (2009), Membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català (2010) i Premi Memorial Paco Candel (2012), entre d’altres distincions.

Josep Mayol Collell

Josep Mayol Collell (Llagostera, 1934) és pintor i dibuixant. Es va instal·lar al Prat a principis dels anys seixanta. Va ser un dels promotors de l’Escola de Dibuix que es va inaugurar el 10 de desembre de 1976. Ell va ser, durant anys, el director de l’escola i hi va desenvolupar una important tasca pedagògica. Eminent paisatgista, ha exposat a diferents ciutats, amb més de cent exposicions individuals. Ha estat Premi Ciutat del Prat (2010).

Àngel Garcia Vidal

Àngel Garcia Vidal (Barcelona, 1923-El Prat, 2016), nomenat fill adoptiu del Prat de Llobregat a títol pòstum, va arribar al Prat de ben petit i va compaginar diferents feines amb estudis artístics a la Llotja de Barcelona, entre d’altres. De jove va començar a treballar a la productora Balet i Blai. Va participar en el primer film d’animació espanyol “Garbancito de la Mancha”. A partir de la dècada dels seixanta, va participar en diferents sèries d’animació i publicitat. Entre d’altres, va treballar a la sèrie “Don Quijote de la Mancha” (1979-1980), va ser l’autor del curt “Max, el gos perdut” (1970 i 1993) i “El bailarín” (1984). Va dirigir i crear personatges a “Peraustrínia 2004” (1991). Va ser un dels fundadors de l’Associació Amics de l’Art del Prat, de la que va ser president durant una dècada (1995-2005). Ha estat premi Ciutat del Prat (2011).

Altres fills predilectes i adoptius

Des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, han estat nomenats fills predilectes i adoptius del Prat les següents persones: Ramon Roigé (advocat), Antonio Martín (alcalde), Jaume Codina (historiador), Ramona Via (llevadora i escriptora) i Moisès Llopart (atleta i promotor esportiu).

Compartir

Noticies relacionades

Sant Jordi Fondo d'en Peixo

dijous, 18 abril, 2024 - 14:00

El Parc del Fondo d'en Peixo tornarà a ser l'escenari principal d'un Sant Jordi carregat d'activitats

Nombrosos autors i autores locals han presentat els seus llibres en el marc...

dijous, 18 abril, 2024 - 10:00

Les propostes literàries del Cicle Primavera de Llibres i Lletres nodreixen el Pratilletres

Notable creixement del Pratilletres cada temporada en autors i llibres
centric_connexions23_24_fotofamilia.jpg

dimecres, 17 abril, 2024 - 11:30

Mostra final del projecte Connexions

Els instituts participants han posat en comú els seus treballs en l’acte de...