Enquesta de Condicions de Vida (ECV)

Enquesta de Condicions de Vida (ECV)

L’any 1999, la Unió Europea va decidir que a partir de l’any 2002 es comencés a substituir el Panel de Llars (PHOGUE) per l’Enquesta de Condicions de Vida (ECV). La decisió va estar basada en la necessitat d’actualitzar la font estadística segons les noves demandes polítiques i per tal de millorar la qualitat de la informació.
La realització de la ECV permet posar a disposició de la Comissió Europea un instrument estadístic de primer ordre per a l’estudi de la pobresa i la desigualtat, el seguiment de la cohesió social al territori del seu àmbit, l’estudi de les necessitats de la població i del seu impacte de les polítiques socials i econòmiques sobre les llars i les persones, així com per al disseny de noves polítiques.
A Espanya es comença a realitzar aquesta enquesta l’any 2005, però la màxima desagregació que permeten les dades és a nivell de Comunitat Autònoma.

En aquest context, l’Ajuntament del Prat del Llobregat ha volgut elaborar la seva pròpia ECV per tal de conèixer i fer seguiment sobre el nivell i composició de la pobresa i la exclusió social al municipi.

En aquest context, l’Ajuntament del Prat del Llobregat ha volgut elaborar la seva
pròpia ECV per tal de conèixer i fer seguiment sobre el nivell i composició de la
pobresa i la exclusió social al municipi.

 


L’ECV del Prat es va realitzar entre els mesos de gener i febrer del 2020, acabant la recollida de dades poques setmanes abans de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19. En aquest context, l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha volgut realitzar una segona onada de l’enquesta per tal de conèixer com la crisi de la Covid-19 ha impactat en les condicions de vida de la població al municipi.

Al següent enllaç us podeu descarregar el dataset amb les entrevistes completes: