Cursa Popular

La Cursa Popular és un dels actes de major tradició al municipi del Prat de Llobregat, que permet apropar la pràctica esportiva a tots els ciutadans i obrir els espais de la ciutat als corredors i corredores.

Dins del marc de la Festa Major, la Cursa fa 40 anys que és un dels actes principals i que permet viure una jornada festiva on s’hi sumen tots. Trobem runners experimentats i d’altres que s’inicien a la pràctica esportiva, els que treballen de forma constant per a millorar les seves marques i els que gaudeixen únicament de l’experiència amb l’únic objectiu d’arribar a la línia d’arribada, joves esportistes i esportistes veterans... tots tenen un lloc reservat a la Cursa Popular del Prat de Llobregat.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat organitza l’esdeveniment gràcies a la col·laboració dels voluntaris de les entitats esportives del municipi, que de manera altruista col·laboren en aquesta jornada festiva i que, sense la seva ajuda, no seria una realitat.

Us esperem!

 

La Cursa és oberta a tothom, amb dos recorreguts urbans sense cap tipus de desnivell. Les categories masculina i femenina es regeixen per l'any de naixement i queden establertes de la següent manera:

Cursa infantil (1.500 m)

Any de naixement:

 • del 2015 al 2021
 • del 2011 al 2014
 • del 2007 al 2010

 

Cursa 10 km

     Any de naixement:

 • del 2004 al 2006
 • del 2001 al 2003
 • del 1981 al 2000
 • del 1971 al 1980
 • del 1961 al 1970
 • amb anterioritat al 61

Reglament i circuits

 

Reglament Cursa Popular 2021 (pdf - 972500 bytes)
Normativa de la Cursa Popular'21

Circuit cursa 1.500m (pdf - 168101 bytes)
Circuit cursa 1.500m

Circuit cursa 10.000m (pdf - 978970 bytes)
Circuit cursa 10.000m

SORTIDA

Situada a l'Avinguda Apel·les Mestres, al costat del CEM Sagnier.

La sortida de la cursa serà per grups, per tal d’evitar aglomeracions i respectar la distància de seguretat i els protocols de prevenció entre els participants.

Cada sortida tindrà 250 persones, amb una diferència de 15 minuts entre cada una.

Els grups de sortida estaran dividits en files de 5 i cada fila sortirà amb 5 segons de diferència respecte a l'anterior.

L’accés a la zona de sortida es realitzarà per la zona d’escalfament ubicada al carrer del Roure.

L'horari de sortida de les diferents curses serà el següent:

Cursa 1.500 m:

 • 9.00h: sortida 1
 • 9.15h: sortida 2

Cursa 10 km:

 • 9.30h: sortida 3
 • 9.45h: sortida 4
 • 10.00h: sortida 5
 • 10.15h: sortida 6

Els horaris es confirmaran en recollir el dorsal en funció de les marques escollides amb anterioritat i les marques acreditades durant el tràmit d’inscripció. Per tant, els/les participants correran amb altres que tinguin temps similars.

Els atletes s'hauran de presentar a la sortida amb el dorsal i el xip corresponent, que hauran de recollir prèviament al CEM Sagnier.

 

ARRIBADA

Està situada a les pistes d'atletisme Moisès Llopart, al CEM Sagnier per a totes les curses.

És obligatori portar el dorsal ben visible al pit i, en el cas que el xip no estigui integrat al dorsal (xip groc) col·locat al calçat. Tothom qui no ho dugui no entrarà a classificació i, per tant, no podrà optar a cap premi.

Si un atleta arriba sense haver completat el recorregut o se'n comproven irregularitats, serà desqualificat.

 

sortida_arribada.png

Les inscripcions a la 40a Cursa Popular seran del dilluns 6 de setembre fins al dimecres 22 de setembre o quan s'hagi arribat al límit d'aforament de la prova.

La sol·licitud es pot fer en línia o en persona als Centres Esportius Municipals.

El preu de la inscripció és de 5 € per a la cursa de 10km i gratuït per a les curses infantils.

Els punts d'inscripció són:

On: En línia o als centre esportius

CEM SagnierCEM EstruchCEM Fondo d’en Peixo i CEM Julio Méndez

Comprovant d'inscripció

Els atletes hauran de recollir, el dorsal (amb xip integrat) de l'organització i la samarreta al CEM Sagnier. Els esportistes que disposin de xip groc, tindran un dorsal sense el xip incorporat.

L'horari de recollida serà:

 • Divendres 24 de setembre de 17.00 a 20.00 h.
 • Dissabte 25 de setembre de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h.

En les inscripcions col·lectives (clubs, col·legis...) es farà el lliurament de dorsals, xips i samarretes conjuntament. S’haurà de demanar la recollida grupal prèviament per correu electrònic a esports@elprat.cat fins el 23 de setembre.

On: CEM Sagnier

Hi haurà un servei de guarda-roba per als participants al CEM Sagnier, un punt d'avituallament al km 5, per a la cursa de 10 km, i un altre a l'arribada.

OBSEQUI

Es lliurarà una samarreta tècnica, com a record de participació, als atletes de la cursa que hagin tramitat la inscripció. Es recomana la utilització de la samarreta durant la celebració de la Cursa Popular.

 

TROFEUS

Curses infantils:

Es lliuraran trofeus als tres primers classificats de cadascuna de les 3 categories infantils, tant masculina com femenina.

Els infants inscrits, que hagin nascut a partir de l'any 2019, no optaran a trofeu.

 

Cursa de 10 km:

Es lliurarà un trofeu als tres primers classificats dels atletes participants en la sortida 3 i 4 de la cursa de 10 km en categoria masculina i femenina. Els esportistes assignats a les sortides 5 i 6 no optaran a trofeu.

Tot i no lliurar trofeus per categories, es faran dues classificacions: una de general i una per categories.

També es lliurarà un trofeu als guanyadors locals masculí i femení de les sortides 3 i 4 (s'entén per atletes locals tots aquells que visquin al Prat o que pertanyin a una entitat de la nostra població).

Normes sanitàries per la prevenció del COVID-19 en la Cursa Popular

La Cursa Popular complirà amb totes les mesures preventives contra el contagi de la COVID-19.

Els participants hauran d’estar a la zona d’escalfament 15 minuts abans de l’hora de sortida de la seva respectiva cursa, per tal de fer els controls pertinents i, un cop es doni accés a la zona de sortida, ocupar els punts assenyalats al paviment per mantenir l’ordre i la distància social.

En els calaixos de sortida es mantindrà la distància d'1,5 metres entre corredors. L’aforament màxim serà de 250 persones per a cada sortida. Els 500 participants s'organitzaran en files de 5. Es sortirà deixant un marge de 5 segons entre fila i fila.

El personal d’organització haurà estat prèviament format i informat de les mesures preventives.

Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició dels participants.

És obligatori l’ús de la mascareta abans de la sortida i després de l’arribada. Els participants hauran de portar obligatòriament la seva pròpia mascareta fins al moment en el que es doni la sortida de la seva cursa. Un cop comencin a córrer, es poden treure la mascareta, però l'han de conservar fins al final de la cursa, estant prohibit llançar-la a terra.

El corredor dipositarà la mascareta en contenidors adequats just quan acabi la seva cursa, i en aquest moment se li facilitarà una nova mascareta.

A la cursa de 1.5k es recomana minimitzar l’accés d’acompanyats a les zones d’escalfament i sortida.

A la cursa de 10k no es permetrà l’accés a acompanyants dels corredors als espais delimitats d’escalfament i sortida.

El personal de l’organització vetllarà en tot moment per evitar concentració massiva de gent, controlaran els aforaments i l’acompliment de les normes per part dels participants.

Felicitats, si has participat en la 40a Cursa Popular del Prat de Llobregat pots consultar els resultats a:

Classificacions per categories

Categoria 2007-2010 (pdf - 63762 bytes)

Categoria 2011-2014 (pdf - 68593 bytes)

Categoria 2015-2021 (pdf - 64009 bytes)

Categoria 10Km (pdf - 131800 bytes)

Temes relacionats

CEM Sagnier

El CEM Sagnier és una instal·lació municipal on podeu gaudir d’activitats aquàtiques,...