L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra, per celebrar els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Al llarg de l'any  s'organitzaran diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració farà especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posarà en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.

Al Prat ens unim a aquesta celebració, i hem organitzat un seguit d’activitats per a tots els públics, per tal de descobrir la figura del lingüista.

 

Neus Nogué, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, ens parlarà de la vida i l'obra de Pompeu Fabra i de la nova gramàtica de l'IEC.

Dijous, 3 de maig a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric. Més informació aquí

L’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

Del 17 al 31 de Maig. 1a planta de la Biblioteca Antonio Marín. Més informació aquí 

L'espectacle obre un món poètic fascinant entorn de Fabra: la seva passió per les paraules, el seu treball incansable per recollir-les.

Dimecres, 5 de setembre a les 18 h. Vestíbul 1a planta del Cèntric. Més informació aquí.

En Màrius Serra ens endinsa en el misteriós i fascinant món de les paraules. Les llegeix, les escriu, les pensa, les explora, les capgira, les dissecciona, les descompon i torna a compondre, les diu, les sent, les escolta.

Dimarts, 18 de setembre a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric. Més informació aquí.

ecorregut, acompanyat d’imatges, a través de la vida i l’obra d’aquell qui salvà per a nosaltres tant la parla viva del poble com la llengua literària dels clàssics.

Divendres, 19 d'octubre a les 19.15 h. Seu amics d'El Prat. Més informació aquí