Ens movem en transport públic

Les característiques de la ciutat, compacta i sense desnivells, permeten una bona mobilitat a peu o en bicicleta. No obstant això, tant per desplaçar-vos per dins del Prat com per traslladar-vos fora del municipi, disposeu d'una àmplia xarxa de transport públic.

 

El Prat de Llobregat està connectat en bus tant a Barcelona (a través de línies com el 65 i el 165 i del servei de Nitbus) com a d'altres ciutats del seu entorn a través de diverses línies de bus, que podeu consultar a través del següent enllaç.

A un clic

Informació completa de totes les línies al web de l’AMB

Urbans

Mapa i horaris de pas

Mapa i horaris

Recorregut i horaris

Recorregut i horaris

Mapa i horaris de pas

Interurbans

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

NitBus

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Horaris i recorregut

Línies de Rodalies operades per Renfe que passen actualment pel Prat:

  • Línia R2: Castelldefels - Granollers Centre
  • Línia R2 Nord: Aeroport - Maçanet/Massanes
  • Línia R2 Sud: Sant Vicenç de Calders - Barcelona/Estació de França

 

A un clic:

Consulteu els horaris al web de Renfe Rodalies Barcelona

Descarregueu-vos l’app per controlar els temps d’espera i les incidències

Amb la Línia 9 Sud esteu encara més connectats!

El territori del Prat compta amb 7 de les 15 parades d’aquesta línia. D’aquestes, dues estan situades a l’aeroport, una al parc de negocis Mas Blau i quatre al nucli urbà. Fora del municipi del Prat, aquesta línia millora la mobilitat i l’accessibilitat en punts tant importants com la Zona Franca, Mercabarna, la Fira de l’Hospitalet i la Zona Universitària.

Propera parada: El Prat! Línia 9 Sud.

L9

Telèfons de companyies de taxi del Prat

Ràdio Taxi Prat: 933 701 611
 

Parades de taxi al Prat

En els casos d’infants, adolescents i persones grans, els títols de transport tenen descomptes. A l'OIAC, us donem suport en alguna fase de tramitació d'alguns títols:

La T16, per a menors de 16 és totalment gratuïta. Accedeix al tràmit i, si teniu dubtes, adreceu-vos a l’OIAC per aconseguir els formularis i recollir-la un cop l’entitat responsable l’hagi emès.

La TJove, per a menors de 30 anys.

Targeta rosa, a partir dels 60 anys. Podeu accedir aquí al tràmit. Des de l’OIAC, us donarem tota la informació sobre el funcionament, el llindar de preus i us proporcionarem els formularis corresponents. També és un punt de recollida d’aquests títols.

L’empresa pública dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) emet dos tipus de carnet que, juntament amb el títol de transport corresponent, donen dret a fer els trajectes de FGC de la corona 1 i altres trajectes amb diferents descomptes. També permet utilitzar la xarxa d’autobusos i metro de TMB (excepte en serveis especials i bus turístic), la xarxa d’atuobusos de l’EMT, el TramBaix i el TramBesós.

  • Canet tipus A: amb el carnet es lliura el títol de transport i té una validesa de 3 anys.
  • Carnet tipus B: el carnet té una validesa de 5 anys i possibilita l’adquisició de la targeta T-4, vàlida per a 10 desplaçaments.

Cal dirigir-se a l’OIAC i presentar una sol·licitud, o a les estacions de FGC de Pl. Espanya i Provença de Barcelona.

Demaneu cita prèvia aquí a l'OIAC

 

A més a més, per a cada mitjà de transport que tenim al nostre abast a la ciutat, podem decidir pagar un bitllet únic i realitzar el viatge desitjat. Per a desplaçaments recurrents o assegurar-nos un preu més barat de tots els itineraris, la nostra ciutat pertany al sistema tarifari integrat i que té com a objectiu crear un bitllet comú amb el que els usuaris i usuàries es poden desplaçar entre els diferents transports públics i les corones tarifàries evitant una penalització econòmica. D’aquesta manera, amb un sol bitllet, es poden utilitzar diferents transports com ara el metro, rodalies o l’autobús (s’ha de consultar les zones del sistema tarifari per triar la que millor s’adapta a les vostres necessitats de mobilitat).

Sota aquest sistema, es pot escollir entre:

T-casual: unipersonal amb 10 viatges

T-usual: unipersonal i intransferible amb viatges il·limitats durant 30 dies

T-familiar: multipersonal amb 8 viatges disponibles

T-dia: unipersonal amb viatges il·limitats

T-grup: multipersonal amb 70 viatges en 30 dies

Per la seva banda, la T-mobilitat és el sistema digital de taquillatge amb tecnologia sense contacte a través d’una targeta física o l’aplicació mòbil que pots recarregar amb una T-usual i una T-jove (en ambdós casos, amb descompte per famílies monoparental i nombroses).