Xarxes locals de coordinació en l'àmbit educatiu

Temes: Educació
Nivell educatiu: Professorat
Eix temàtic: Xarxes i estructures de participació

En l'àmbit educatiu, a la ciutat existeixen xarxes de coordinació que faciliten la col·laboració de diferents agents educatius.

es persegueix elaborar una oferta d'activitats complementàries de ciutat amb qualitat. Per a més informació: a/e: educacio@elprat.cat

Les xarxes de coordinació docent intercentres permeten al personal docent d'una mateixa especialitat o àrea de coneixement, compartir sabers, experiències i activitats amb d'altres docents del Prat.

Per a més informació, consulteu al Servei Educatiu del Prat del Departament d'Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya o contacteu a través de crp-elprat@xtec.cat.

Comissió de Garanties d'Adminissió

Durant tot el curs, vetllen perquè totes les demandes de places escolars sostingu distribueixen  l'alumnat amb necessitats educatives especials entre tots els centres -públics i privats-, sostinguts amb fons públics. Durant tot l'any, distribueixen l'alumnat matriculat fora de termini (la "matrícula viva"). Per a més informació: a/e: educacio@elprat.cat. Garantir el dret a l'educació a tots els infants i joves en edat d'escolarització obligatòria, posant a l'abast de la comunitat educativa les estratègies i els recursos necessaris per prevenir i reduir les situacions d'absentisme escolar. Per a més informació, a/e: educacio@elprat.cat.

Finalment, treballem per millorar la presència i l'ús de la llengua catalana en un marc social plurilingüe. El PEEP s'ajuda de tres comissions: representativa, operativa i equitat. Per a més informació: a/e: educacio@elprat.cat.

Pla educatiu d'entorn de Sant Cosme: És una proposta educativa innovadora en la qual participen l'Ajuntament del Prat i el Departament d'Educació de la Generalitat, juntament amb els serveis educatius del barri i el teixit associatiu de Sant Cosme. Té com a  objectius: millorar la qualitat dels serveis educatius del barri; aconseguir l'èxit escolar de l'alumnat; assegurar-ne la continuïtat en els estudis i la inserció laboral; millorar la relació entre les famílies i els centres educatius, i coordinar la xarxa educativa al barri. Per a més informació: a/e: educacio@elprat.cat.

Xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles": integrada per 26 centres educatius del Prat que té com a objectiu principal acompanyar, coordinar i treballar per la millora continua dels centres que treballen de forma transversal l'educació per a la sostenibilitat, creant  espais d'intercanvi i projectes comuns entre els centres escolars que formen part de la Xarxa. Per més informació: a/e: Àrea d’Acció Ambiental i Energia: a/e: delpozo@elprat.cat. 

Comissió de Sostenibilitat i Reutilització de Llibres, SORELL: El projecte SORELL disposa d'una comissió mixta que té l'objectiu de promoure un consum més racional i sostenible, i afavorir l'estalvi de recursos, el reciclatge i la reutilització de materials en els centres educatius. El projecte vincula tres àmbits: educatiu, social i ambiental. Per a més informació: a/e: educacio@elprat.cat.

Taula per a la Interculturalitat: És l'òrgan consultiu i de participació format pels partits polítics del consistori, entitats i agents socials del Prat de Llobregat on es tracten les polítiques locals relacionades amb l'acollida i la integració social de les persones migrades i refugiades, la interculturalitat i l’antiracisme. Per a més informació: a/e: novaciutadania@elprat.cat.

 hi ha el desplegament del PLIA.

Taula Local d'Infància i Adolescència (TLIA) del Prat de llobregat. Té com a objectiu principal promoure la participacó activa de tots els agents del municipi en la presa de decisions que afecten la infància i l'adolescència. És un espai de trobada i diàleg on es troben representades les veus dels infants i adolescents a través del Consell d'Infants, juntament amb les veus dels diferents actors que intervenen en la seva vida: famílies, entitats, professionals, etc. Entre les funcions de la TLIA hi ha el deseplegament del PLIA  (https://www.elprat.cat/TLIA. A/e: tlia@elprat.cat.)

 en l’àmbit de l’educació i representa la comunitat educativa de la nostra ciutat. Els objectius del Consell d'Educació Municipal són promoure el diàleg i la reflexió, i canalitzar les propostes i demandes a l’administració educativa o sector que correspongui.

Consell Municipal de la Formació Professional del Prat: És l'òrgan sectorial de participació per a l'assessorament, consulta, proposta i informe en matèria de formació professional del municipi. Es constitueix com una plataforma estable de treball dels diferents agfents educatius, socials i econòmics de l'entorn local. El seu objectiu principal és fomentar la fomració professional i la plena inserció laboral i professional de joves i adults de la ciutat. Ha de possibilitar un marc de col·laboració entre agents públics i privats implicats en la formació i qualificació professional, i  ha de visibilitzar l'FP i els projectes que s’hi desenvolupen.  Per a més informació: a/e:consellfp@elprat.cat.

Xarxa d'Orientació del Prat: És una xarxa de treball formada per tots els i les professionals i agents educatius i socials de la ciutat. Fomenta l'acció tutorial i l'orientació acadèmica i professional dels i les joves dels centres educatius de la nostra ciutat. Per a més informació: a/e: educacio@elprat.cat.

Plenari d'AFA i AMPAÉs un espai regular de participació i coordinació entre les AFA i les AMPA amb el Departament d’Educació de l’Ajuntament per informar i debatre sobre l’actualitat educativa a la ciutat, i coordinar i compratir els projectes educatius que s'hi desenvolupen. Es reuneix de manera ordinària cada trimestre i està encapçalat per la Regidora d'Educació i personal tècnic d' Educació. rup Motor del Camí Escolar: És un grup de

Persones destinatàries

Tota la comunitat educativa