Salutació de l'alcalde


Tags: festa major

Visca la Festa Major!

L'alcalde

Volem que la Festa Major del Prat sigui divertida, alegre, interessant, clàssica, moderna, juganera, participativa, acollidora, segura i respectuosa. I any rere any, tant des de l’Ajuntament, com des de les entitats i col·lectius ciutadans que hi col·laboren, ens esforcem perquè sigui així.

La vitalitat de la nostra ciutat i del seu teixit associatiu es reflecteix en les quasi cent activitats que s'organitzen per la Festa Major, de les quals més de la meitat són a proposta d’entitats i ciutadania.

Les actuacions musicals que hi podrem trobar són diverses, pensades per a diferents gustos, edats i estats d’ànim. Grups i ritmes diferents s’aniran entrellaçant entre Les Músiques al Parc, al parc Fondo d’en Peixo i Les Nits a l’Estació, al pàrquing de l’estació. Aquest any comptarem amb l’actuació d’Alfred García, el músic que ha dut l’orgull de ser pratenc arreu després de la seva reeixida carrera al concurs televisiu Operación Triunfo i de la seva participació al Festival d’Eurovisió. Aquesta ambaixada musical pratenca protagonitzada per l’Alfred ha estat la raó per la qual ha estat escollit com a pregoner de la Festa Major d’enguany.

Així que, a part de sentir-lo cantar a l’escenari, veurem l’Alfred a la balconada de la Casa de la Vila, just després que comenci la festa amb el tradicional Toc d’Inici i Esclat de Festa Major. Al llarg dels quatre dies que dura veurem més manifestacions de cultura popular, com l'actuació dels Castellers del Prat —després del bon resultat que han obtingut en la darrera temporada—, la Trobada Gegantera, la ballada de sardanes...

Altres grups i cantants que compartiran espai seran Maldita Nerea, The Golden Beat, Muchachito, Maria Arnal i Marcel Bagés, els Buhos i Dr. Calypso, entre d’altres. Però que comptem amb noms populars no vol dir que oblidem el talent local; així durant el Melo_dia, músics i grups pratencs tindran l’oportunitat de pujar també a l’escenari.

Una novetat d’enguany és la Fira de la Palmira, consistent en jocs i activitats familiars que es duran a terme als jardins del Cementiri Vell, per anar fent boca i començar a conèixer el nou Centre Cívic Palmira Domènech, que aviat estarà acabat i en funcionament. Altres activitats infantils i familiars estaran distribuïdes per la ciutat.

El Festival de la Diversió, Comença l’espectable i la Nit de músiques urbanes seran activitats que trobarem al barri de Sant Cosme com a resultat de la implicació de col·lectius del barri per organitzar-les.

Les pinzellades de Cristina Ban Ban han creat la imatge d’aquesta Festa Major. La Cristina és una jove artista pratenca que actualment viu i desenvolupa la seva activitat a Londres, però que continua molt vinculada a la nostra ciutat.

El Piromusical clourà la nostra festa, però abans podrem gaudir d’un espectacle protagonitzat per un altre artista pratenc: el grup de Joan Chamorro i Andrea Motis  posaran les darreres notes musicals a la plaça de la Vila.

Amb totes aquestes propostes i moltes més, desitgem que gaudiu de la Festa Major i que sigueu feliços compartint espais i activitats amb els vostres familiars, amics i veïns.

Visca la Festa Major del Prat!

 

Lluís Tejedor

L’alcalde