Salutació de l'alcalde

La Festa que volem viure amb alegria, diversió i respecte

L'alcalde

El mes de setembre, al Prat, va associat a la Festa Major, l’esdeveniment més ciutadà del nostre poble. Ha passat un any, tornem a les nostres tasques després del descans estiuenc, però encara ens queden uns dies d’esbarjo, de divertiment, de trobada amb amics, familiars i veïns per passar-ho bé. És la Festa Major del Prat!

Com cada any, la proposta del programa té una gran dosi d’activitats de cultura popular tradicional, des de l’Esclat de Festa Major fins al Pratifoc, les cercaviles, les sardanes, els castells i els focs artificials. Una novetat de l’edició d’enguany és que aquestes activitats les organitza l’associació “El Nus”, Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat, que acaben d’estrenar la seva seu, La Nau de Cultura Popular, on es podrà visitar una exposició permanent dels elements típics de la cultura tradicional catalana al Prat.

La música, en totes les seves formes, és present en diversos indrets de la ciutat: alguns en petit format, com les Músiques al Parc, on aquest any actuaran grups com Marlango i La Iaia; altres en forma de pista de ball, com el Dancing all day, als jardins del Cementiri Vell, i l’opció més jove i multitudinària, les Nits a l’estació, on actuaran grups d’actualitat candent com Manel i Doctor Prats, i altres com el veterà Kiko Veneno, El Arrebato, etc.

Els menuts de la família tenen a l’abast un munt d’activitats per gaudir de la Festa Major, des de la Cirquera fins a tota la programació d’espectacles infantils i familiars  a la pl. de Louis Braille, a la pl. de la Constitució i als jardins del Cementiri Vell.

Com és tradició, iniciarem la Festa amb els acords de la nostra sardana des de la Xarxa d’Altaveus, seguirem amb el Toc d’Inici i omplirem la plaça per sentir el que ens dirà el pregoner, que aquest any és Quique Mecinas, un pratenc molt compromès amb les activitats de cultura popular, des de la colla de músics dels Diables del Prat.

I si mireu amb deteniment el cartell de la Festa Major, creació del també pratenc Sergi Mañá, podreu endevinar quines entitats i personatges hi ha representats, i de ben segur que us trobareu reflectits en algun dels dibuixos.

Ja està tot a punt per començar aquesta Festa, que volem viure amb alegria, diversió i respecte.

Pratencs i pratenques, bona Festa Major!

 

Lluís Tejedor

L’alcalde