Les festes són per què  tothom s’ho passi bé, però no tot s’hi val, el consum de alcohol o d’altres substàncies no justifica determinades conductes.

No siguem còmplices del sexisme, hem de tenir una actitud activa de rebuig.

Volem un Prat lliure de sexisme.

 

Què és una agressió sexista?

És una agressió, física o no, que exerceix una persona o grup de persones sobre una altra per motius de gènere, orientació sexual, aspecte físic o comportament (que no encaixa amb els estàndards estètics establerts), o per orientació afectivo-sexual.

En aquesta agressió pot haver-hi contacte físic o no. La persona agressora pot ser una persona coneguda o no de la persona agredida.

 

Recomanacions a les persones que han patit una agressió sexista

Si has estat víctima d’un assetjament:

  1. Recorda que tens dret a dir “No” i que ets tu qui decideix.
  2. Deixa clar a l’agressor que rebutges la seva actitud i la seva conducta.
  3. Comparteix-ho amb el teu grup d’amics i amigues, perquè segur que no estàs sol/sola.
  4. Adreça’t a qualsevol agent implicat (informadors de salut, personal de la barra,  personal de seguretat...)
  5. Si creus que el cas és greu, pots dirigir-te a la Policia Local directament, trucant per telèfon al 112 o al 092 o mitjançant l’app de seguretat ciutadana.
  6. Sempre que vulguis, pots trucar al 900 120 120 (telèfon d'atenció a dones víctima de violència) o al 016 (telèfon contra el maltractament) on t’escoltaran i t’orientaran.

 

Recomanacions per als agents implicats en les actuacions davant les agressions sexistes:

  1. Cal contactar amb la Policia Local (app, 092) perquè habitualment, la persona afectada no ho pot fer.
  2. Si creus que una persona ha patit una agressió, acosta-t’hi i ofereix-li suport: creu-te el seu relat, no la deixis sola, intenta preservar-la (per exemple, situant-la darrere la barra), i busca algú que la pugui acompanyar.

 

Indicació per a l’agressor

Si ets tu l’agressor, pensa que assetjar no és lligar i que aquest tipus de conductes només produeixen rebuig. Si algú no et fa cas, si cada vegada estàs essent més agressiu, si aquella persona no segueix el teu rotllo..., estàs assetjant, no hi insisteixis.

Festa Major de bon rotllo!

Digues-li com vulguis, però gaudeix de la Festa Major amb respecte. Les nits de divendres i dissabte s’instal·laran a l’àrea dels concerts a l’estació punts d’informació i assessorament per a la prevenció de riscos associats al consum d’alcohol i drogues. També es repartiran preservatius masculins i femenins per a una vivència saludable de les relacions sexuals.