Objectiu del projecte

Taller de Musicoteràpia adreçat a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament usuàries del Centre Ocupacional de La Fundació Rubricatus (56 usuaris/es del CO + 14 del SOI) L’objectiu dels Serveis de Centre Ocupacional és la integració social i laboral de les persones amb DID a través d’activitats d’ajustament personal i social, d’ocupació terapèutica i pre-laborals.

L’objectiu del projecte és oferir suport sòcio-emocional mitjançant la utilització de la música i el so. En persones amb discapacitat intel·lectual afavoreix el desenvolupament del llenguatge, les habilitats motrius, l'autonomia personal i competència social.

La intervenció serà grupal, interactiva i experiencial: execució musical, l'escolta activa, la improvisació vocal i instrumental, el moviment i l'expressió corporal, la creació d'espais sonors. Els usuaris podran participar voluntàriament en la proposta, trobant en aquesta un espai de lliure expressió i una nova forma de comunicació i interacció social.

Entitat organitzadora

Fundació Rubricatus

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Dotar les sessions dels recursos necessaris per assolir els objectius del projecte conduint el grup de participants amb el suport dels Monitors Ocupacionals referents dels grups destinataris. 

A qui s’adreça?

Expert en Musicoteràpia, a ser possible, amb coneixement de l’àmbit de les persones amb discapacitat que vulgui realitzar voluntariat en horari de tarda. 

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Entitats relacionades

Fundació Rubricatus

C. de Girona 0010-0012
Tel: 934784629 | Web | Mail | Twitter | Facebook

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!