Susana Barbero

La Susana Barbero, actualment, té 45 anys i està com a coordinadora del voluntariat del Festival Esperanzah a la cooperativa Esperanzah.  Fa 13 anys que va tenir la sensació que li faltava alguna cosa a la seva vida i va decidir que havia d’aportar d’alguna manera el seu granet de sorra en aquest món.  Així que va ser quan va decidir iniciar-se en el món del voluntariat i des de llavors no ha parat. A dia d’avui, també col·labora com a voluntària al servei del Punt solidari de la Creu Roja, i si disposa de temps, també s’apunta a crides puntuals de voluntariat d’altres entitats.

 

Tasques realitzades

Al Punt solidari la Susana s’encarrega de preparar els carros amb aliments i entregar-los a persones que estan en situació de vulnerabilitat. Tal i com ella ens explica “quan vens per primera vegada, sempre hi ha un referent de la Creu Roja que t’explica quines són les tasques que has de desenvolupar, i amb el temps, amb les altres persones voluntàries vas parlant i ens anem organitzant”. “Quan estem al punt solidari, el primer que fem és omplir els carro amb ajuda d’unes llistes on ens indiquen quins aliments hem de posar. Un cop acabem, la coordinadora ens va dient quin es el carro que vol, afegim el producte fresc i ella s’encarrega de fer l’entrega a l’usuari/a”

Per a ella, el formar part del voluntariat li fa sentir bé i està molt contenta perquè d’aquesta manera pot ajudar a persones que es troben en situacions de vulnerabilitat i aportar el seu granet de sorra.

La Susana ens explica que fent aquesta tasca, ha tingut la possibilitat de conèixer moltes persones, establir relacions profundes i per altra banda, trobar-se amb l’agraïment d’aquelles persones que reben el voluntariat. “ A vegades, inclús quan ve una família amb algun nen o nena petits, intentem, sempre, donar-li algun ninot o llaminadura per a que s’ho emportin. Les seves cares d’agraïment no tenen preu...”

 

Recomanaries aquesta experiència?

Si, i tant que ho recomano. A més tothom sap fer alguna cosa. Tothom pot col·laborar d’alguna manera, només has de buscar alguna cosa que et vagi bé, i que et sentis bé perquè sempre hi ha alguna acció on hi pots participar i ajudar.

 

El voluntariat en una paraula

Satisfacció. Tant teva com de la persona que ho rep. I a més també agraïment.

 

  • Entrevista realitzada el 25 de febrer de 2021 al Punt del Voluntariat

 

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.

Equinoteràpia

Ajudeu les persones amb discapacitat a créixer a través del vincle amb els cavalls.

LECXIT- Lectura per l’èxit educatiu

Implica’t en la millora de la comprensió lectora de l’alumnat de primària.