Equinoteràpia

Objectiu del projecte

Delta del Llobregat es una associació sense afany de lucre que es dedica exclusivament a l’equinoteràpia: teràpies assistides amb cavalls per a persones amb diversitats funcionals.

L'equinoteràpia és una modalitat terapèutica complementària en la qual el cavall és el fil conductor per treballar patologies psíquiques, físiques i socials. Durant la pràctica de l'equinoteràpia l'usuari i el cavall es fonen en un sol ésser i treballen conjuntament, establint un vincle d'afectivitat i harmonia, en què governa la confiança mútua entre tots dos.

Entitats organitzadores

Associació Delta del Llobregat.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

  • Col·laboració i ajuda als terapeutes o guies dels cavalls durant les teràpies.
  • Suport general en totes les tasques relacionades amb les teràpies.

Les teràpies tenen lloc de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda, i dissabtes al matí. La persona voluntària acorda el temps de dedicació que pot assumir.

A qui s’adreça?

A persones a partir dels 16 anys que els agradi ajudar persones amb diversitats funcionals, en la majoria dels casos infants. És imprescindible no tenir por dels cavalls ja que podria ser contraproduent en relació a l'efecte terapèutic.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.