Susana Arranz Marín participant del projecte El voluntariat del Prat en primera persona, 2017

Susana Arranz Marín

La Susana Arranz va començar com a voluntària al projecte LECXIT de la Fundació Jaume Bofill el setembre de l’any 2015. Aquest serà el tercer any consecutiu que hi participa. Té 48 anys i dos fills i és una apassionada dels infants i de la lectura. En un futur li agradaria tornar a treballar a l’aeroport ja que es troba com a casa entre viatgers, viatgeres i maletes perdudes.

Tasques desenvolupades

El voluntariat al LECXIT té com a objectiu ajudar nens i nenes de 8 a 12 anys a millorar la seva comprensió lectora i inculcar-los el gust per la lectura.

És un projecte 1 x 1, és a dir, un nen o nena i una persona voluntària que comparteixen una hora setmanal. Durant aquest temps, s’escull un llibre i entre els dos es va llegint per parts (procurant que sigui l’infant qui llegeixi més pàgines). S’intenten escollir llibres adients per a la seva edat i que alhora siguin divertits per tal de no fer feixuga la lectura.

A més a més, per tal de dinamitzar l’activitat també cerquem informació a Internet sobre el llibre que hem triat i els seus personatges, o sobre temes relacionats. És una bona manera d’incentivar la lectura en altres formats.

Per a mi el voluntariat significa

Una experiència molt enriquidora, ja que puc compartir dues de les meves grans passions: la lectura i els nens/es. Sóc mare de dos fills i sempre he buscat llibres per compartir amb ells. Ara han crescut i tenen altres aficions ben diferents a la lectura.

Per tant, és una forma de seguir compartint la meva passió pels llibres i la lectura amb infants als quals estic ajudant a la mateixa vegada.

Una experiència positiva

Un dia érem poques persones voluntàries, ja que algunes no havien pogut venir. Els nens i nenes, en no tenir el seu voluntari al costat, no estaven tant per la feina de llegir. Els grups eren de dos o tres nens per a cada persona voluntària.

Aleshores, per fer-ho més amè, vam escollir un llibre d’embarbussaments i ens vam gravar amb la gravadora de so del mòbil per després escoltar-nos. Els nen i les nenes s’ho van passar d’allò més bé i a més van practicar la lectura d’una manera divertida.

Recomanaria aquesta experiència?

Sense cap dubte. De fet un dels meus fills ja és voluntari. Ell vol ser gamer (jugador professional de videojocs) i perquè fes una activitat diferent li vaig demanar que m’acompanyés una tarda a una de les escoles on faig voluntariat. Al principi li va sobtar la proposta, però quan va veure que connectava amb els nens es va decidir a fer de voluntari del LECXIT. La diferència del meu fill amb els infants és només de cinc o sis anys i per ells és com un punt de referència proper i accessible.

T’agradaria provar un altre voluntariat?

Vaig estar a punt de fer un voluntariat amb el Grup ATRA, que cuida persones amb malalties mentals o drogodependències. De fet, vaig fer la formació per aprendre com col·laborar amb ells. Però vaig començar a treballar i no vaig poder participar-hi.

Ara mateix estic molt contenta col·laborant amb el LECXIT, però en un futur no descarto la possibilitat de provar un altre tipus de voluntariat.

El voluntariat en una paraula

Gratificant.

 

- L’entrevista es va realitzar el dimecres 18 d’octubre de 2017, al Punt del Voluntariat -

Altres informacions d'interès

Animals de companyia

L'Ajuntament fomenta la tinença responsable dels animals i promou el respecte pels seus...

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.