Reforç educatiu amb Càritas

Objectiu del projecte

Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat és una entitat de l’església catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció social i caritativa de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, amb la finalitat d’ajudar a favor de la promoció humana i el desenvolupament integral de les persones, sensibilitzar la societat i promocionar la justícia social. És una entitat sense ànim de lucre amb un finançament majoritàriament d’origen privat: rep el suport econòmic de persones que confien en la tasca solidària que realitza. Càritas, formada per professionals i voluntaris i voluntàries, treballa acompanyant els sectors socials més desafavorits. 

El projecte de Reforç Educatiu atén a infants de primària (de 6 a 11 anys) amb dificultats acadèmiques i amb situació de vulnerabilitat social.

 El reforç educatiu es realitza tots els dimarts, dimecres i dijous de 17 a 19:30h; la tasca es desenvolupa als locals de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat.

Objectius:

  • Recolzar el procés educatiu dels nens i nenes que participen en el reforç, tot elaborant un pla individualitzat de treball que tingui en compte les necessitats de cada infant. Això es fa en coordinació amb l’escola i serveis socials.
  • Reforçar el sentit de responsabilitat i la valoració personal partint del descobriment i desenvolupament de les pròpies capacitats. Potenciar la creativitat i les habilitats socials de cada infant.
  • Ensenyar i practicar tècniques perquè puguin adquirir hàbits d’estudi positius.
  • Formar en valors, partint del fet de la diversitat cultural dels nens i nenes que participen en el reforç.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Acompanyar, en horari de tarda, als alumnes en les seves tasques escolars (deures, treballs o exàmens) i reforçar, amb materials dels que disposa l'entitat, aquells aspectes i matèries en què tenen més dificultats, sempre amb l’acompanyament de l’educadora.

Activitats:

  • Repàs dels continguts educatius escolars.
  • Pràctica de tècniques d’estudi.
  • Ús de la informàtica aplicada a l’ensenyament.
  • Activitats lúdiques i creatives.    
  • Sortides lúdiques i culturals.   

A qui s’adreça?

A persones adultes i responsables que es puguin comprometre durant tot el curs escolar amb l'entitat, amb formació universitària o similar.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600), o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

 

Entitat organitzadora

Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat

Tel: 936322746 | Web | Mail

També et pot interessar

Reforç escolar

Doneu suport al procés educatiu d’infants i preadolescents.

LECXIT- Lectura per l’èxit educatiu

Implica’t en la millora de la comprensió lectora de l’alumnat de primària.