Mentoria Socioeducativa

Objectiu del projecte

La mentoria socioeducativa és una acció emmarcada en el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats, i basada en la relació entre mentors i mentorats. El mentor, com a agent experimentat, ofereix al mentorat acompanyament individualitzat, ajuda, orientació i  protecció en el procés de desenvolupament acadèmic i personal, i esdevé un referent positiu establint una relació de confiança i suport emocional.

Malgrat que la mentoria es pot dur a terme en qualsevol etapa de la vida d’una persona (infants, joves, adults, gent gran), la mentoria socioeducativa està pensada per a l’alumnat en situació vulnerabilitat escolaritzat. El nostre cas treballarem per a persones joves en etapes post obligatòries (Cicles formatius, batxillerat, accés a universitat i accés a cicles formatius) amb l’objectiu de poder acompanyar en la definició d’una trajectòria educativa de la seva elecció.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Acompanyament individual d’una persona jove amb trobades cada quinze dies a l’institut de una a dues hores de duració. En tot moment hi haurà un seguiment i suport per part de l’equip tècnic de Fundesplai així dels elements que la parella mentora necessiti.

A qui s’adreça?

Persones que han desenvolupat una trajectòria laboral i que tinguin interès en presentar-la a joves per a que puguin inspirar-se a mantenir la constància als seus estudis i defineixin una trajectòria professional pròpia.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

 

Fundació Catalana de l'Esplai

C. del Riu Anoia 0042-0054
Tel: 934747474 | Web | Mail | Twitter | Facebook

Comissió d'entitats de lleure

Taula de treball conjunta entre les 7 entitats de lleure del Prat i l’Ajuntament.

El Lloro, serveis de Joventut

Equipament adreçat a les persones joves del Prat.