Objectiu del projecte

La residència i centre de dia El Tamariu és un equipament per a persones amb discapacitat psíquica que necessiten un suport generalitzat.

Gestionat per la Fundació Vallparadís, El Tamariu és de titularitat de l’Institut Català d’Asssitència i Serveis Socials de la Generalitat. Aquest equipament té una capacitat de 48 places residencials i de 24 com a centre de dia.

L’equipament disposa d’una gran oferta d’activitats per als usuaris i les usuàries per tal que tinguin garantida una vida digna; així mateix, El Tamariu convida la ciutadania del Prat que s’apropi a l’espai i col·labori a favor d’aquest objectiu.

Un dels objectius pel que es treballa en el dia a dia del centre es que les persones que viuen en el Tamariu puguin participar en activitats fora del centre en diferents tipus d'activitats:

  • Musicoteràpia en l’Escola Municipal de Música
  • Percussió en l’Escola Municipal de Música
  • Manualitats en l’Escola d’Art del Prat
  • Estimulació multisensorial en la sala d’estimulació sensorial de Disprat LLeure
  • Activitats de cap de setmana: discoteca, cinema, passejades, anar a prendre alguna cosa, platja, piscina, etc...

Entitat organitzadora

Residència i centre de dia per a persones amb discapacitat psíquica El Tamariu.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

La tasca de les persones voluntàries serà la d'acompanyar a les persones que viuen en el centre durant el trasllat des de la residencia fins el lloc on es realitza l’activitat.  A l'aula on es du a terme l’activitat, donar suport a les persones que hi participen per que aprofitin al màxim la sessió. Els voluntaris i voluntàries aniran sempre en un grup acompanyats de professionals del centre.

Les activitats tenen lloc durant tot l'any en horari de matí: 

  • Dimarts: Multisensorial, de 10:30 a 13:00
  • Dimecres: Art, de 10:30 a 13:00
  • Divendres: Musicoteràpia, de 10:30 a 13:00
  • Dissabte i diumenge: activitats de cap de setmana fora del centre, horari de matí i tarda

A qui s’adreça?

Persones majors de 18 anys interessades a col·laborar en l’autonomia i millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat psíquica.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Altres propostes per fer voluntariat