EntreJAZZats

 

La primavera ens porta aires de jazz. La Capsa i el Cèntric Espai Cultural, amb el suport de L'Escola d'Arts en Viu, han preparat un tast, amb voluntat de continuïtat, de diferents propostes  relacionades amb el món jazzístic. Tots els formats hi volen ser presents, des del documental al directe més rigorós, passant per algunes propostes divulgatives per endinsar-se i gaudir d'aquest gènere musical.

CONCERTS

Coneixedors del jazz, del rhythm&blues i desconformes amb la societat actual, han reinterpretat i portat al seu terreny un repertori basat en petites gemmes que músics com Art Blakey, Charles Mingus o Max Roach, van escriure i enregistrar per protestar davant de situacions injustes del  seu  moment.

Divendres, 7 de maig a les 19 h. Auditori Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí 

Irene Reig és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz. Energia, passió i espontaneïtat és el que trobem en el seu repertori de temes originals al costat de versions pròpies dels clàssics del bop i hardbop. Reig, compositora i saxofonista, gaudeix ja d’una dilatada trajectòria inundada de referències.

Diumenge, 16 de maig a les 12.30h. La Capsa. Més informació aquí

DOCUMENTAL

Andrea Motis va despuntar ja des de ben petita com a cantant, trompetista i saxofonista a la Sant Andreu Jazz Band. Als 14 anys va rebutjar una important oferta del segell Blue Note. Als 16, Universal va trucar a la seva porta, però no estava preparada. Finalment, als 21, ha arribat el moment de fer el seu gran salt al jazz internacional.

Dijous, 29 abril a les 19 h. La Capsa. Més informació aquí

XERRADES DIVULGATIVES

Tens ganes d'escoltar jazz però quan poses la paraula a Google vols apretar a córrer? A tots ens ha passat igual i no hi ha res millor que tenir una bona selecció d'ingredients per fer el primer pas. En aquest curs divulgatiu, el saxofonista Pere Miró ens ha preparat unes quantes receptes per conèixer diversos estils i els músics que els integren. Combinacions explosives per ajudar-nos a cuinar una carta al nostre gust.

Dijous, 6 de maig a les 18.30h. Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

El saxo és un dels instruments insígnia amb el qual s’ha construït bona part de la música moderna. Jazz, rhythm&blues, ska, rock&roll o funk no serien el mateix sense ell. Incomptables bufadors hi han dedicat la vida buscant una veu pròpia, un estil, i emocionant a la gent que els escoltava. En aquesta sessió descobrirem algunes de les primeres espases més increïbles, anècdotes relacionades amb l’instrument i el paper cabdal que ha tingut en el darrer segle. 

Dijous, 13 de maig a les 18.30h. Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

Més a prop dels coloms missatgers que del 5G, la música viatjava ben de pressa d’Estats Units al Carib a través de les ones de ràdio i dels vinils. Estils que avui distingim clarament com el jazz, el rhythm&blues o el ska, van compartir repertori, músics i van es van influir els uns als altres durant la dècada dels 50. En aquesta darrera sessió del curs farem un viatge en el temps per diverses ciutats que van ser la pedra angular de la música moderna.

Dijous, 20 de maig a les 18.30h. Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

SELECCIÓ BIBLIOGRÀFICA

Mostra Jazz Biblioteca

Música de jazz amb algunes de les figures més representatives d’aquest so de l’altra banda del Mississipi. Des dels clàssics com Miles Davis, Billie Holiday i Ella Fitzgerald fins els catalans com Tete Montliu o Andrea Motis. Així com llibres que ens expliquen l’origen del jazz com El Río de la música : del jazz y blues al rock o les primeres actuacions al Jamboree de Barcelona.

Del 26 d'abril al 21 de maig. Biblioteca Antonio Martín.