Convocatòria /Unzip - Modalitat Fotografia i Societat

Convocatòria impulsada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, inclosa com a modalitat dins la Convocatòria d'Arts Visuals /UNZIP.

La finalitat de la Convocatòria /Unzip a Jardins de la Pau, és promoure la fotografia com una eina de divulgació cultural i de reflexió social. Es pretén donar l’oportunitat als fotògrafs de crear i exposar un projecte de caràcter artístic que pugui encabir-se dins l’àmbit de la fotografia documental i social.

Dels projectes presentats cada any es valora especialment:

  • La qualitat tècnica.

  • La capacitat de captar, des de la pròpia mirada, aspectes de la realitat que ens envolta i generar coneixement i opinió sobre temes d’actualitat.

  • L’argumentació coherent del projecte.

  • L’adaptació del projecte a l’entorn social del Prat de Llobregat.

 

Projecte de la Convocatòria /Unzip Fotografia i Societat 2022

"Cossos en escolta: l'art com a espai agencial per a la creació de trobades i experiències" d'Ida Barbati i Valentina Gaia, és el projecte seleccionat a la modalitat de Fotografia i Societat de la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2022. El projecte, aspira a construir un espai comunitari inclusiu enfocat a la política corporal, cercant crear noves formes de col·laboració i d'expressió a través de la fotografia, el brodat i el moviment. La finalitat és explorar diferents maneres de fer art des de la col·lectivitat generant trobades que produeixen relacions i activació de micropolítiques, convidant a qüestionar les normes heteropatriarcals radicades actualment a la societat. 

 

Amb l'acompanyament de Diego Marchante "Genderhacker".