Convocatòria /Unzip - Modalitat Fotografia i Societat

Convocatòria impulsada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, inclosa com a modalitat dins la Convocatòria d'Arts Visuals /UNZIP.

La finalitat de la Convocatòria /Unzip a Jardins de la Pau, és promoure la fotografia com una eina de divulgació cultural i de reflexió social. S'hi desenvolupen projectes d’intervenció artística comunitària que incorporin l’ús de la imatge i la fotografia com a element fonamental dins un procés de treball. 

Dels projectes presentats cada any es valora especialment:

  • La capacitat de proposar un ús crític de la fotografia a través d’un procés artístic, crea- tiu i col·lectiu que tingui un retorn cap a la comunitat.
  • Treballar des d’una perspectiva col·lectiva inspirada en una metodologia de co-creació entre l’artista, les persones i agents del territori.
  • Facilitar les eines i recursos necessaris per generar coneixement i opinió crítica sobre el tema que abordi el projecte.
Projecte de la Convocatòria /Unzip Fotografia i Societat 2023

ESTÈTICA INSOSTENIBLE

Què hi ha darrera d’una peça de fruita? En aquesta pregunta es basa Estètica insostenible, el projecte de Marién Moreno seleccionat a la modalitat de Fotografia i Societat de la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2023.

L’objectiu del projecte és fer reflexionar sobre les implicacions que té el sistema alimentari actual, utilitzant la fotografia com a eina d’expressió i canal de comunicació.

L’estètica té un impacte important en tot allò que envolta a les persones. De la mateixa manera que regim el nostre cos i rostre sota uns cànons de bellesa, regim també els productes que consumim. Una poma, per exemple, ha de ser perfecta, en forma color, mida. Una pràctica completament antinatural i que no és real. 

 

Notícies sobre el projecte

Veure totes

dijous, 28 setembre, 2023 - 12:00

"Estètica Insostenible" ens convida a reflexionar sobre el malbaratament alimentari

Col·lectius, entitats i veïnes de la ciutat participen en el projecte de la...