Concurs de Fotografia delta del Llobregat

Trenta anys retratant col·lectivament la singular bellesa del Delta i la seva impressionant biodiversitat. 

Què cal fer per participar-hi: 

  • La data límit per enviar les obres és el 31 d'octubre de 2021. El veredicte del jurat es farà públic el dia 20 de novembre de 2021 i l'acte de lliurament de premis se celebrarà el 10 de desembre.
  • Les imatges s'hauran de lliurar en format digital, amb resolució de 300 píxels per polzada i una mida mínima de 1000 píxels pel costat més curt i màxima de 1920 píxels en el costat més llarg, i pes màxim 2 MB. Les fotografies que es presentin a la categoria 'Instagram' estan exemptes d'aquests requisits.
  • Per a més informació, consulteu les bases del concurs.   

Categories:

  • Paisatgisme
  • Caça fotogràfica
  • Macrofotografia
  • Instagram 

Una iniciativa per posar en valor el Delta

L'any 1992 l'Agrupació Fotogràfica Prat i el Departament de Medi Ambient iniciaven un projecte conjunt, un concurs de fotografia anual destinat a fomentar aquesta activitat al delta del Llobregat.

Cal recordar el context d'aquesta iniciativa: l'any 1992 al Delta no s'havien desenvolupat les actuacions de sanejament de les aigües i les platges. Els canals i el riu eren veritables clavegueres a cel obert. No hi havia espais naturals visitables, ja que la majoria continuaven en mans privades i, en canvi, hi havia grans incerteses sobre la supervivència del Delta, perquè era un territori cobejat per al desenvolupament de les infraestructures logístiques. Per tant, era prioritari desvetllar l'interès públic sobre la importància dels seus valors naturals, estimular-ne la valoració social i afavorir el consens sobre la necessitat de conservar-lo. Després de les profundes transformacions territorials de principis del segle XXI, que comportaren una reducció dels espais lliures, però també la gestió pública de molts espais naturals i la creació d'una àmplia xarxa d'itineraris, aquesta valoració positiva s'ha estès definitivament. 

Al llarg dels anys, el Concurs ha madurat i ha aconseguit amb escreix els seus objectius. No només ha llegat una col·lecció d'imatges excel·lents, sinó que ha ajudat a consolidar la fotografia de natura com una activitat de lleure cultural que apassiona moltes persones i que ajuda a establir lligams de coneixement i estimació amb el territori.  

Més informació a afprat.org/