Yaiza Rodríguez

La Yaiza Rodríguez té 28 anys i és de Mallorca, on ha exercit de mestra de primària i de monitora de Scouts. Va arribar al Prat ara fa 1 any i mig i de seguida es va enamorar d’aquesta ciutat perquè, com ella mateixa diu, “És un poble amb molt d’esperit on la gent hi fa molta vida i participa en molts esdeveniments”. Actualment participa del projecte de voluntariat a l’ Institut Escola del Prat a Sant Cosme.

Tasques realitzades

L’ Institut Escola de Prat, obre l’escola a la Comunitat i ho fa amb el suport de persones voluntàries i familiars que participen de forma activa en les activitats que es desenvolupen a l’aula.

A cada classe hi ha entre 9 i 11 alumnes, el que permet donar-los una atenció molt més propera.

Jo hi vaig dimecres o divendres de 09:30 a 11:30 i dono suport al professorat. Les  classes es divideixen en taules de 3 o 4 alumnes on s’hi fan feines diverses sobre una mateixa matèria i els i les alumnes han de passar per totes ells, on s’hi estan uns 15 minuts. La meva tasca és la d’estar en una d’aquestes taules per guiar-los i ajudar-los a resoldre els dubtes que tenen. És interessant veure com aquest sistema d’aprenentatge els ajuda tant en la concentració en les tasques que han de fer, com també a aprendre a ajudar-se entre ells.

Una experiència positiva

Veure que el que fas dóna els seus fruits. Recordo un dia en el que un dels alumnes estava una mica nerviós i no volia acabar la tasca que li havia manat el mestre . Em vaig posar a xerrar amb ell d’altres temes i poc a poc es va anar relaxant. Quan es va sentir amb ganes, i sense jo pressionar-lo, va agafar el llapis i no va parar fins que va acabar la feina.

Recomanaries aquesta experiència?

I Tant! De cap! És una experiència molt maca, l’ambient és molt agradable i en tot moment, tant l’alumnat com l’equip professional, et fan sentir el seu agraïment per estar donant-los un cop de mà..

Quins consells donaries a algú que vol començar a realitzar un voluntariat?

Que s’ha de provar perquè és molt enriquidor i sempre marxes més contenta del que has arribat. Jo sempre penso que, per poc que facis, sempre haurà valgut la pena per a algú.

El voluntariat en una paraula

Gratificant

 

  • Entrevista realitzada el  7 de juny al Punt del Voluntariat. -

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.