Objectiu del projecte

L'ONCE (Organització Nacional de Cecs Espanyols, Organización Nacional de Ciegos Españoles) és una institució sense ànim de lucre que té com a propòsit millorar la qualitat de vida de la gent cega a Espanya, tot i que ha acabat ampliant la seva tasca cap a altres col·lectius amb discapacitats.

Des de la seva Seu a El Prat, l’ONCE ofereix diferents serveis que milloren la vida de les persones pratenques  amb ceguesa:

Acompanyament: Suport en els desplaçaments per a assistir als serveis que presta l'ONCE, o altres com consultes mèdiques, gestions administratives, acompanyament en domicili o hospitals -de manera presencial o telefònica-, etc.

Accés a la informació: Lectura de documents, correspondència o textos manuscrits, emplenament d’impresos, suport en la pràctica del braille o en la utilització d'eines informàtiques (Dispositius tàctils, telèfons mòbils, tauletes, ordinadors, etc.) i tiflotècniques o específiques per a persones amb discapacitat visual (revisors de pantalla, ampliadors de caràcters, línies braille, etc.).

Esportiu: Suport a la pràctica esportiva, individual o grupal, en esports de base, així com en l'accés a instal·lacions esportives.

Cultural Recreatiu: Col·laboració en activitats culturals i recreatives, accessos a cinemes i teatres, visites a museus, assistència a tertúlies, conferències, cinefòrum o, si escau, ajuda a l'organització d'alguna d'elles.

Experiència professional: Compartir experiències laborals amb persones cegues o amb discapacitat visual que comencen el seu camí professional en àmbits equiparables amb els coneixements o pràctiques del voluntari.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Acompanyaments a persones amb greus dificultats visuals, normalment grans que principalment necessiten passejar,  fer gestions, llegir, etc.

  • Periodicitat periòdica: 1 cop setmanal.
  • Periodicitat puntual: Segons necessitat.
  • Durada periòdiques: 1,5 o 2 hores setmanals.
  • Durada puntuals: segons necesitats dels serveis.

A qui s’adreça?

A persones majors d'edat amb sensibilitat envers el voluntariat amb el col·lectiu de l’O.N.C.E.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Et pot interessar

Programa municipal de les persones amb diversitat funcional

Conjunt d’actuacions que promouen la normalització de la vida quotidiana de persones...

Voluntariat en activitats de lleure amb l'Associació de temps de lleure Rubricatus

Acompanya a persones amb discapacitat en activitats de lleure les tardes i caps de...

ANTENES. Al Prat no estic sol / sola.

Participa en el Projecte Antenes i ajuda a prevenir la solitud no desitjada.