Mercè Martín

La Mercè Martín ha esta fent voluntariat durant molts anys a l'entitat Francesc Palau ensenyant castellà a persones nouvingudes. Actualment, i a conseqüència de la pandèmia, ha aturat temporalment la seva tasca com a voluntària, tot i que ja té moltes ganes de tornar a començar de nou. Espera que aquesta situació s'estabilitzi i pugui tornar el més aviat possible.

 

Tasques realitzades

La Mercè es va iniciar en el món del voluntariat participant del projecte LECXIT on acompanyava a infants en la dinamització de la lectura. Aquesta experiència li va portar cap a l'entitat Francesc Palau on finalment ha estat durant molt anys com a voluntària de castellà per a persones nouvingudes. Durant aquest temps, ha format part d'un grup de persones amb les que, no només ha ensenyat el castellà, sinó que s'ha convertit en una peça clau del grup amb les que compartia moltes confidències i vivències. Tal i com ella ens trasllada "No era anar a donar la classe i marxar, era com viure amb elles.  M’explicaven costums del seu país, compartien aspectes del dia a dia, amb mi....la veritat és que em sentia molt bé".

La Mercè recorda com preparava les sessions buscant material per internet, o creant exercicis que s'adaptaven al nivell de les seves alumnes. A vegades es trobava que les alumnes tenien diferents nivells de coneixement i el que feia era intentar igualar-lo per a que totes anessin al mateix ritme. 

 

Recomanaries aquesta experiència?

Si, i tant.  Aquesta experiència és bona per a elles, les veia molt agraïdes, i que estan contentes. Però a part d'això, per tu mateixa, jo pensava que per estar a casa, d'aquesta manera estic ajudant a gent que tiri endavant, potser no parlarant perfectament el castellà, però tindran nocions pel seu dia a dia, i et sents molt positiu.

 

El voluntariat en una paraula

Per a mi, la paraula que definiria el voluntariat és satisfacció.

 

  • Entrevista realitzada el 23 de novembre de 2020 al Punt del Voluntariat

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.

Àvies Mentores

T'agradaria acompanyar mares joves o embarassades en el seu procés de creixement? Pots...

LECXIT- Lectura per l’èxit educatiu

Implica’t en la millora de la comprensió lectora de l’alumnat de primària.