Marta Teijeiro

La Marta Tejeiro va fer el seu primer voluntariat el 2017 al Festival Esperanzah a través de  GATS, una entitat que treballa per la transformació social del Prat i fomenta el desenvolupament comunitari al barri de St. Cosme. Una experiència que, segons ens ha dit, repetiria sens dubte.

Tasques desenvolupades

El Festival Esperanzah és un festival de cultures del món i un espai de reflexió fet des de l’economia social i solidaria.

La meva funció era la de coordinar a les persones voluntàries: situar-les en els diferents espais del recinte, preparar els torns i donar-los suport en tot el que necessitessin. Per a mi era molt important que poguessin gaudir de la festa a la vegada que hi col·laboraven.

Va ser una feina de moltes setmanes de preparació, una feina feta des del darrera, que potser no tenia molta visibilitat però que va ser molt gratificant

Una experiència positiva

Com a experiència positiva m’enduc la passió i l’esforç de tots els voluntaris per fer possible que el festival funcionés.

És molt gratificant quan, després de tota la dedicació i les ganes que hi poses, la gent et dona les gràcies per fer-ho possible i perquè s’han sentit molt bé.

Recomanaries aquesta experiència? Per què?

I tant! És una experiència de la que t’enduus molt més del que dónes.

Fent voluntariat descobreixes en tu unes habilitats que desconeixies;(,) és una forma de conèixer-te a tu mateix

Penses realitzar algun altre voluntariat?

Hi ha un projecte que m’interessa especialment, i en el que m’encantaria col·laborar, que es diu Antenes. Es tracta d’un projecte d'intervenció comunitària per prevenir i detectar l'aïllament i el risc social de les persones grans.

Em sento molt propera a la meva àvia, amb la que passo moltes estones jugant, i veig  lo important que és per a les persones grans el sentir-se acompanyades.

Quins consells donaries a una persona que vol començar a realitzar un voluntariat?

Que es llanci, que s’informi dels programes que hi ha, que tregui tota la part espiritual i emocional que té, i sobretot que s’impliqui perquè hi ha moltíssim treball per fer.

El voluntariat en una paraula

Agraïment

 

Altres informacions d'interès

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.

Festival Esperanzah!

Festival de música internacional i economia solidària de Catalunya