Luís Molinos

El Luís Molinos té 52 anys i està fent el seu 1r voluntariat en el projecte “Whatsapp i gent gran”, un projecte d’alfabetització tecnològica per a la gent gran gestionat per l’entitat Esport3 amb col·laboració amb l’Ajuntament

Tasques realitzades

Aquest voluntariat consisteix en resoldre els dubtes que les persones grans tenen respecte als telèfons mòbils. Bàsicament, se’ls ensenya a fer trucades, enviar  whatsapps i a utilitzar algunes aplicacions del seu interès.

Jo hi vaig els dimarts i els dijous a la tarda i hi estic aproximadament 1 hora. Hi ha persones que amb una sola sessió en tenen prou i d’altres que en necessiten més. Nosaltres ens adaptem a les seves necessitats.

Una experiència positiva

Com a experiència positiva m’enduc l’agraïment de la gent. Sovint es sorprenen de que el servei sigui gratuït i alguna vegada m’han ofert diners;  “ni que sigui per un cafetó”, em diuen.

Recomanaries aquesta experiència?

Sí, i tant! Veuran que és molt enriquidor parlar amb la gent gran i, sobretot, escoltar-los. Quan els tractes de manera propera, els costa molt poc obrir-se i acabem tenint converses molt interessants. Son la veu de l’experiència.

Quins consells donaries a algú que vol començar a realitzar un voluntariat?

Els animo a que ho provin perquè és molt enriquidor per a tothom. Jo he descobert que tinc més paciència del que pensava. És una manera de participar del poble a la vegada que ajudes algú. Però els diria que han de tenir clar perquè ho volen fer i estar disposats a implicar-se.

El voluntariat en una paraula

Enriquiment

 

  • Entrevista realitzada el  24 de maig al Punt del Voluntariat. -

Altres informacions d'interès

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.

WhatsApp i gent gran

Amb la vostra ajuda, és possible!