Laura González Aguilar - Voluntària en primera persona del Prat, 2017

Laura González Aguilar

La Laura González és un apassionada de la informàtica i dels gats. Des del 2013 participa al voluntariat de les colònies controlades i incontrolades de gats a la ciutat. Una feina que fa durant 365 dies a l’any i de la qual no descansa tant si fa bon temps com mal temps.

Tasques desenvolupades

Al Prat existeixen un gran número de colònies de gats que viuen al carrer. Per tal d’evitar una superpoblació i per garantir una vida digna als animals, els voluntaris i voluntàries intentem tenir controlats el major número de gats possibles. És un treball individual i que depèn de la implicació de cada persona voluntària.

La Laura s’encarrega de diverses colònies. Cada dia intenta passar pels llocs on habitualment estan els gats per alimentar-los i així veure si els número total d’exemplars és més gran o més petit que els dies anteriors.

En cas de l’arribada d’un nou individu a una colònia, les persones voluntàries posem en marxa el protocol CES (captura, esterilització i solta). Normalment som el voluntaris i voluntàries qui capturem el animals amb mètodes totalment inofensius, però, a vegades, degut a les complexitat d’algun factor informem a la protectora d’animals que col·labora amb nosaltres perquè siguin ells i elles qui ho facin.

Un cop capturats la protectora s’encarrega d’esterilitzar-los. La solta es fa normalment al lloc on s’han trobat els individus tot i que si la colònia és ja molt extensa es poden introduir en una altra colònia.

A vegades, quan es compleixen una sèrie de requisits, el gats i gates també es poden donar en adopció a persones que volen acollir a algun d’aquests animals.

Una experiència positiva

Doncs recordo amb un cas d’un noi alemany que volia adoptar un gat. Com Alemanya no té un gran nombre de casos d’animals abandonats és més difícil per a ells poder acollir un animal del carrer.

Aleshores després de buscar i buscar per Internet, el noi alemany va arribar a l’anunci que vaig posar d’un dels gats d’una colònia que jo controlava. Després de realitzar tots el tràmits pertinents i un cop el gat va estar en òptimes condicions pel trasllat, vam enviar a l’animal a Alemanya per començar una nova vida.

Recomanaries aquesta experiència? Per què?

Jo recomanaria a la gent que tingui estima pels animals que fes un voluntariat d’aquest tipus. Potser els projectes de voluntariat de tipus mediambiental són el menys coneguts o els que menys difusió tenen, però són molts reconfortables a nivell personal.

Ajudes a l’animal, ajudes al medi ambient i fins i tot regales felicitat, quan veus com es posa de contenta una persona per poder adoptar un gat, això no té preu. Veure a que algú que no podia accedir a tenir un animal, fa realitat el seu “somni” és molt gratificant.

Penses realitzar algun altre voluntariat?

M’agradaria fer una altre voluntariat relacionat amb el medi ambient. Potser neteja de boscos o del Delta. M’agrada estar a la natura i crec que realitzar aquests tipus de voluntariat és una bona forma d’ajudar a la societat des d’una altra perspectiva.

En un futur també voldria participar en un projecte d’intercanvi lingüístic, però el temps és limitat. Tot i així si puc combinar els dos voluntariats segurament acabi participant en un projecte d’aquesta mena.

Quins consells donaries a una persona que vol començar a realitzar un voluntariat?

El meu consell seria calma i compromís. Dos conceptes que van de la mà quan parlem de voluntariat. S’hi ha de posar molt d’entusiasme en tot allò que s’hagi de fer, però també calma per no acabar “cremat”.

Un cop t’has compromès a realitzar un voluntariat no pots deixar-ho a mitges perquè hi ha molta gent darrere, en el meu cas també hi han animals, i no els hi pots fallar. Fent les coses mica en mica i sense presses és la millor manera d’aconseguir ser útil al voluntariat.

El voluntariat en una paraula

Responsabilitat

 

 - L’entrevista es va realitzar el dimarts 5 de desembre de 2017, al Punt del Voluntariat. -

Altres informacions d'interès

Animals de companyia

L'Ajuntament fomenta la tinença responsable dels animals i promou el respecte pels seus...

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.