Conchita Agüero

La Conchita Agüero és una persona que va començar fa 6 anys a fer voluntariat a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, col·laborant en la gestió de l'entitat. 

Tasques realitzades

El treball dut a terme per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, ha estat molt important, al Prat i a la comarca, l’esforç de l’associació ha estat pioner per sensibilitzar i promoure els recursos tan necessaris perquè la qualitat de vida sigui el millor possible.

Jo col·laboro en les tasques de la secretaria, a les oficines de l'associació. M'encarrego de fer les compres per la residència, tant d'alimentació, de perfumeria, i després també d'oficina, o sigui, material d'oficina, perquè fantreballs amb els malalts, amb els que se'n van a les residències, la meva gestió principal és aquesta, fer les compres. Les residències em passes la llista mensual del que necessiten i jo faig la compra. I quan no tinc res que comprar, doncs bueno, ajudo amb el que sigui, a arxivar, treball d'oficina que és el que sempre he fet.

Una experiència positiva

És molt satisfactori, sempre quan marxo la sensació és que me'n vaig amb els deures fets, perquè he estat fent una sèrie de coses que eren urgents, les he pogut deixar fetes i aleshores això és una satisfacció de dir: me'n vaig amb els deures fets.

A més, cada vegada rebo l'agraïment per part dels professionals, aquest "gracies" quan acabes de fer alguna cosa és molt important, és el reconeixement a la teva tasca, fa que et sentis valorada.

Recomanaries aquesta experiència?

Si, perquè considero que “poca ayuda nunca estorba” com deia la meva àvia. Aleshores, jo penso, faig 4 hores, pero "menos és nada"!. Hi ha una necessitat de persones que col·laborin, que si no fos pel voluntariat moltes coses no funcionarien, aquestes són paraules que em va dir el senyor Tejedor, sort dels voluntaris i voluntàries, si no, la meitat de coses no es podrien fer. Aconsellaria el voluntariat a tothom.

Quins consells donaries a algú que vol començar a realitzar un voluntariat?

Doncs sobretot fer el que t'agradi. Jo no podria fer un voluntariat que no m'agradés. Jo crec que el desenvolupes més, rendeixes més i estàs més satisfet fent alguna cosa que t'agradi. Jo a la persona li diria que ha de fer el que realment li agradi.

El voluntariat en una paraula

Col·laboració

 

  • Entrevista realitzada el 3 d’octubre al Punt de Voluntariat

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.