Benvingudes refugiades

Voluntariat CCEAR

Objectiu del projecte

El Programa d’acollida de persones refugiades té com a objectiu principal desenvolupar accions de sensibilització i participació social per afavorir la convivència en la diversitat social i cultural mitjançant la dinamització comunitària entre persones nouvingudes o en procés d’inserció en la societat pratenca i un voluntariat actiu i compromès que promogui la convivència intercultural.

Entitat organitzadora

Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. CCAR

Tasca i dedicació de la persona voluntària

. Acompanyaments puntuals per facilitar l’accés al serveis públics de la ciutat (tràmits, empadronaments, visites mèdiques, etc.)

. Recerca d’habitatge.

. Parelles lingüístiques de castellà.

. Traduccions/interpretacions.

. Persones interessades a formar part d’una xarxa veïnal d’ajuda mútua  i suport a persones destinatàries del projecte en situació d'especial vulnerabilitat i/o risc d'exclusió social

La dedicació s’adequa a la disponibilitat de la persona voluntària amb una disponibilitat temporal continuada durant un mínim de 3 mesos.

A qui s’adreça?

Persones majors de 18 anys, empàtiques i sociables, que manifestin un compromís amb la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants, així com sentit ètic i valors com la justícia, la solidaritat, la llibertat i la igualtat.

Com s’hi pot accedir?

Podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Altres propostes per fer voluntariat

Lliga Reumatològica

Ajudeu a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties reumàtiques.

VBellesa Activa

El programa VBellesa Activa acompanya les persones més grans en el seu dia a dia.

12a edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

Participa de la 11a Edició del Gran Recapte d'Aliments de Catalunya.

Activitats a El Tamariu

Formeu part de l’equip d’El Tamariu tot col·laborant en diferents activitats.