Begoña Burguete

La Begoña Burguete, mestra de professió ja jubilada, porta més de 30 anys fent voluntariat al Prat. Com ella mateixa diu, la seva projecció de vida és ajudar als altres.

Ha col·laborat en molts projectes de la ciutat com son la recollida d’aliments, El Prat solidari, el Festival Esperanzah!, menjadors a Sant Isidre, acompanyament a persones grans...

Forma part del Consell municipal de dones i, amb la seva comunitat, és una de les fundadores de SaóPrat, on hi dedica la major part del temps.

Tasques desenvolupades

SaóPrat és una entitat que pretén afavorir la inclusió social de les persones en situació de vulnerabilitat mitjançant projectes educatius i d’integració laboral.

Als matins, el que faig és dinamitzar els tallers d’integració per a persones nouvingudes  que pretén, mitjançant l’alfabetització, el coneixement de les nostres costums i tradicions i les relacions socials i personals, la integració al nostre municipi.

A la tarda, la meva tasca principal és la d’ajudar als nens i nenes a créixer mitjançant propostes educatives i lúdiques fora de l’horari escolar: activitats de reforç escolar, foment de la lectura, comprensió i expressió oral i escrita.

Una experiència positiva

M’agrada quan se m’apropa la gent pel carrer per convidar-me a actes familiars o per dir-me que recorden amb afecte el seu pas pel centre.

També em dóna molta satisfacció veure el resultat de la feina que fem a l’entitat. Recordo especialment el cas d’un jove nouvingut que quan va arribar al centre tenia dificultats amb els estudis a causa del desconeixement de la llengua i en poc més d’un any es va treure el graduat escolar, el permís de conduir i va trobar feina.

Recomanaries aquesta experiència?

Sí, i de fet, ja ho faig amb la gent que conec. Ser voluntari és una experiència molt gratificant que t’omple de sentit i en la que no només dónes sinó que reps molt dels altres.

Descobriran que obrir-se als altres és molt enriquidor.

Quins consells donaries a algú que vol començar a realitzar un voluntariat?

Per mi el millor consell és que es posin al lloc dels altres, que els escoltin i que entenguin quines són les seves necessitats. No es tracta del que tu vols donar, sinó del que l’altra persona necessita.

El voluntariat en una paraula

Empatia

 

  • Aquesta entrevista es va realitzar el  13 de desembre, al Punt del Voluntariat, des d'on aprofitem per felicitar-la avui, dia 20 de març, pel seu aniversari.

Altres informacions d'interès

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Què vol dir fer voluntariat?

Animeu-vos a formar part del voluntariat. Hi ha moltes maneres de participar!

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.